Pasak dainų autoriaus Gintaro Zdebskio, į šalį autoritarinius režimus šlovinantys ar okupuotame Kryme koncertuojantys muzikantai į šalį apskritai neturi būti įleidžiami, o Lietuvos kultūros taryba neturėtų kompensuoti nuostolių tokių atlikėjų koncertų organizatoriams.

„Aš apskritai labai blogai vertinu, kad mūsų tam tikros institucijos „neužbanino“ tam tikros dalies atlikėjų, ką turėjo padaryti iš karto. Tą labai sėkmingai padarė tie patys ukrainiečiai. Manau, kad, jei mes solidarizuojamės su jais, (…) tai juos tiesiog reikėjo „užbaninti“ ir tada neturėtume tokių situacijų“, – „Žinių radijo“ laidoje „Greiti pietūs“ ketvirtadienį kalbėjo G. Zdebskis.

Vis dėlto, atkreipė dėmesį muzikos kūrėjas, yra dar viena problema – Lietuvos kultūros taryba, net ir matydama šalies muzikantų patiriamus sunkumus, vis tiek skyrė kompensaciją F. Kirkorovo ir M. Šufutinskio koncertų organizatoriams.

Pasak G. Zdebskio, dainininkams bet kokiu atveju turėjo būti iš anksto sumokamas avansas.

„Kultūros taryba, žinodama tą situaciją, – kaip yra sunku vietiniams kultūros lauko „artojams“, kai kiekvienas tūkstantis eurų yra svarbus, ir čia skirti (…) bei kompensuoti...“, – kalbėjo G. Zdebskis ir pavadino situaciją „nesuvokiama“.

Jis neslėpė, kad skeptiškai vertina buvusios Kultūros tarybos pirmininkės, dabartinės kultūros viceministrės Dainos Urbanavičienės veiklą.

„Manau, kad dabartinė kultūros viceministrė, buvusi Kultūros tarybos pirmininkė, neturėtų būti viceministrė, bet čia yra mano nuomonė“, – teigė dainų autorius.

G. Zdebskio nuomone, pinigai tikriausiai minėtų koncertų organizatoriams buvo pervesti jau praėjusiais metais.

Pasak muzikanto, taryba to galėjo nedaryti, net jei politinio sprendimo uždrausti atvykti minėtiems dainininkams į šalį nėra.

„Net jei politikai „neužbanino“, tai jie, žinodami situaciją, ypatingai, – kaip yra sunku dabar čia esantiems žmonėms, kurie liko be veiklos, tai jie turi pilną moralinę ir ne moralinę teisę tų pinigų neskirti, bet jie skyrė. Ir tiesiog tai yra jiems gėda“, – pridūrė G. Zdebskis.