Psichologas Edvardas Šidlauskas pateikė kelias tokio elgesio priežastis ir nurodė, kokie ryškūs visuomenės pokyčiai įvyko per paskutiniuosius dešimtmečius Vakarų visuomenėse.

Vakarų visuomenės suauga lėčiau

Iš tikrųjų, kai žmonės, sulaukę tik 22-ejų metų, šiais laikais sukuria šeimą, vienam iš sutuoktinių gali būti per sunku priimti staigius gyvenimo pokyčius. Situacija, kai jauną mamą vyras užgaulioja, įžeidinėja ir kitaip negražiai elgiasi taip pat nėra reta, tačiau kada dėti tašką?

E. Šidlausko teigimu, į taip susiklosčius santykius šeimoje galima žiūrėti iš įvairių perspektyvų. Viena vertus, tai galima vadinti ir tapimo saugusiuoju per vieną naktį fenomenu.

„Taip įvyksta, kai vyras tampa tėvu ir atsiranda atsakomybė, kurios iki tol nebuvo. Kitais atvejais, turi sulaukti brandos, o čia, atrodo, tarsi per prievartą tampi atsakingas už kitą. Taigi, jaunam tėvui gali būti sunku priimti tą atsakomybę, nes jam tai yra per didelė kaina. Paaiškėja, kad teks aukoti dalį savo gyvenimo, pramogų, ypač, kai auginant mažą vaiką, reikia kęsti bemieges naktis, maitinti, keisti sauskelnes.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)