Rugsėjį Kaune vykusio priešsezoninio Eurolygos turnyro finale šeimininkai nepasipriešino Ettore Messinos auklėtiniams ir pralaimėjo 70:88.

Anot Lietuvos čempionų stratego Martino Schillerio, nuo to laiko italų žaidimas beveik nepasikeitė.

„Tie patys treneriai, tas pats stilius – agresyvi gynyba, erdves gerai išnaudojantis puolimas. Tai – labai talentinga komanda, kurioje mesti gali visi nuo įžaidėjo iki sunkiojo krašto puolėjo. Ar net vidurio puolėjo – priklausomai nuo to, kas žaidžia aikštėje. Be to, „Olimpia“ žaidėjai yra labai atletiški. Mūsų laukia sunkus iššūkis“, – komentavo 38-erių specialistas iš Austrijos.

Nors „Olimpia“ galbūt galėtų užliūliuoti pasąmonėje likę lengvos pergalės Kaune aidai, trečiadienį Italijos grandus turėjo mobilizuoti nelaukta nesėkmė.

Namuose žaidę milaniečiai 79:87 nusileido Belgrado „Crvena Zvezda“ klubui.

Paklaustas, ko galėtų pasimokyti iš serbų ieškant sėkmės raktų kovoje prieš E. Messinos kariauną, M. Schilleris abejojo, ar ši staigmena – į naudą jo komandai.

„Mums reikia nusiteikti, kad po pralaimėjimo namuose varžovai bus ypatingai susikaupę. O iš „Crvena Zvezda“ pasimokyti reikėtų atletiškumo – tuo jie pasižymi, tuo ir atsilaikė prieš „Olimpia“, – pažymėjo „Žalgirio“ treneris.

Kauno ir Milano klubai Eurolygoje iki šiol buvo susidūrę 15 sykių, 9 pergales šventė lietuviai.

Praėjusiame sezone komandos apsikeitė pergalėmis namuose.

Vasarą „Žalgirio“ marškinėlius į „dizainerių“ sportinį kostiumą išmainęs amerikietis Zachas LeDay per rungtynes Eurolygoje kol kas vidutiniškai renka po 7,8 taško ir 4,3 atkovoto kamuolio – pagal pastarąjį rodiklį jis pirmauja komandoje.

Turnyro lentelėje „Žalgiris“ žengia septintas (5/4), „Olimpia“ rikiuojasi dvylikta (3/3). Dėl koronaviruso atakų italai per pastarąjį mėnesį praleido tris Eurolygos mačus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)