Kaltinamieji buvęs Baltarusijos specialiosios paskirties dalinio "Almaz" karininkas Valerijus Ignatovičius, "Almaz" karys Maksimas Malikas ir Milicijos akademijos kariūnas Aleksejus Guzas nuteisti kalėti iki gyvos galvos.

Dar vienam kaltinamajam - Sergejui Savuškinui paskirta bausmė 12 metų kalėti griežtojo režimo kolonijoje.

Dmitrijus Zavadskis dingo 2000 metų liepos 7 dieną. Tos pačios dienos rytą jis išvažiavo į oro uostą pasitikti savo kolegos Pavelo Šeremeto, bet po to jo daugiau niekas nematė. Jo automobilis buvo rastas oro uoste.

Tirdami bylą tardytojai priėjo išvadą, kad ORT operatorių pagrobė V.Ignatovičiaus grupė. V.Ignatovičius atkeršijo D.Zavadskiui už interviu laikraštyje "Beloruskaja delovaja gazeta", kuriame buvo teigiama, kad čečėnų kovotojų pusėje Čečėnijoje kariauja samdiniai iš Baltarusijos.

Interviu Ignatovičiaus pavardė nebuvo paminėta, bet buvo aprašytas atvejis, kurio dalyvis neva buvo šis karininkas. V.Ignatovičius, tardytojų teiginiu, prisiėmė šį kaltinimą sau ir atkeršijo žurnalistui už interviu.

Teismo procesas šioje byloje vyko nuo 2001 metų spalio 24 dienos ir buvo uždaras. Kaltintojai prašė teismą skirti V.Ignatovičiau grupei išskirtinę mirties bausmę. Kaltinamieji iki paskutinio momento teigė, kad jie nekalti.