„Betsafe-LKL“ čempionato rungtynėse šeštadienį „Rytas“ svečiuose 94:100 netikėtai nusileido Kėdainių „Nevėžiui-Optibet“. D. Kairys apgailestavo dėl to, jog varžovai 100 taškų pelnė pataikydami vos 4 tritaškius iš 14 (29 proc. taiklumas).

„Šį vakarą „Nevėžis“ sužaidė labai geras rungtynes. Galima sakyti be tritaškio įmetė 100 taškų. Tai labai daug pasako apie mūsų gynybą“, – kalbėjo D. Kairys.

„Kad turėtume šansą laimėti – turėjo būti gynybinės rungtynės. Mes nenorėjome pasileisti į taškų lenktynes, bet nesuvaldėme situacijų gynyboje. Buvo svarbu laimėti kovą dėl atšokusių kamuolių, bet pralaimėjome, nusileidome fiziškumu“, – tęsė strategas.

„Rytas“ verčiasi tiek be išvykusio pagrindinio įžaidėjo, tiek be traumuotų Martyno Echodo ir Andrew Goudelocko, tiek be naujoko Maurice‘o Ndouro, kuris vis dar sprendžia vizos klausimą Senegale.

D. Kairys dėl dabartinės situacijos nepanikuoja.

„Procesai vyksta – Ndouro galbūt sulauksime savaitės bėgyje, vyksta ir naujo įžaidėjo paieškos. Martynas Echodas sveiksta sparčiai ir tuoj prisijungs prie komandos. Kiek reikės, tiek pakentėsime. Vieną, dvi savaites. Gal tris. Turime tai iškentėti.“

Tuo metu Kėdainių klubo treneris Marius Kiltinavičius spaudos konferencijoje galėjo džiaugtis tuo, jog trečiajame kėlinyje savo ritmą praradę jo auklėtiniai susigrąžino iniciatyvą lemiamu metu.

„Esu laimingas dėl savo komandos vyrų. Smagu matyti juos laimingus. Rungtynėse dominavo puolimas. Varžovai žaidė labai plačiai ir daug ką norėjo spręsti individualiais sugebėjimais.

Praleidę kelis tritaškius mes išsigandome jų ir pametėme savo sistemą gynyboje. Nors užstrigome trečiojo ketvirčio pradžioje, ketvirtajame kėlinyje pavyko vėl pagauti ritmą, o tuomet varžovus pristabdėme ilgam.

Kaip tokio tempo rungtynėse, ketvirtajame kėlinyje tikrai radome vaistą jų puolimui“, – kalbėjo M. Kiltinavičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (83)