„Seimo rinkimai baigėsi, bet politinis gyvenimas tęsiasi. Šių metų gruodžio mėnesio viduryje planuojame surengti LSDDP suvažiavimą, kuriame atnaujinsime vadovybę ir mūsų partijos įvaizdį. Pirmaeilis uždavinys pasirengti po poros metų vyksiantiems savivaldybių tarybų ir merų rinkimams, o strateginis uždavinys – suvienyti Lietuvos socialdemokratines jėgas ir toliau dirbti Lietuvos labui“, – teigiama po partijos Prezidiumo posėdžio išplatintame pranešime spaudai.

Partija konstatuoja, kad Seimo rinkimų rezultatai neatitiko jų lūkesčių, todėl šiuos jiems pirmuosius parlamento rinkimus vertina kaip nesėkmingus.

„COVID – 19 pandemija apribojo galimybes bendrauti su rinkėjais ir įrodyti mūsų partijos privalumus. Mums taip pat pakenkė konkurentų apmokėtas mūsų perspektyvų menkinimas žiniasklaidoje. Valdančiosios daugumos partnerių atsisakymas bendradarbiauti rinkimuose taip pat nepadėjo. Mums teko atsakomybė už valdžios padarytas klaidas, o visus nuopelnus už teigiamus sprendimus prisiėmė valstiečių ir žaliųjų sąjunga“, – teigiama pranešime spaudai.

Į Seimą pateko trys LSDDP nariai – Zigmantas Balčytis, Andrius Palionis ir Jonas Pinskus. Tačiau su šia partija į naują Seimą nebuvo išrinkti tokie politikos senbuviai kaip Gediminas Kirkilas, Juozas Bernatonis.