Vaizdo įrašas išplito ketvirtadienio vakarą ir sukėlė tikrą šaršalą internete. Jame matoma, kaip paauglys prieina prie stotelėje sėdinčio senyvo amžiaus vyro ir jam trenkia. Vaizdelis labai trumpas, todėl nėra aišku, kas išprovokavo tokį elgesį – ar nepilnamečiai jį suvaidino dėl pokšto, ar iš tikrųjų netikėtai užpuolė senolį.

Kaip galima suprasti, veiksmas vyko Šiaulių mieste, žmonės ėmė dalintis galimai vaizdo įrašą pagaminusių paauglių vardais ir pavardėmis. Iš kai kurių skaitytojų siųstų feisbuko grupių nuorodų, kur dalintasi šiuo įvykiu, didžiulį pasipiktinimą sukėlęs vaizdo įrašas jau pašalintas.

Internautai retoriškai klausė, „ar taip elgtis normalu?“, taip pat ironiškai komentavo, kad „štai kuo „pacukai“ užsiiminėja“.

„Delfi“ susisiekė su Šiaulių apskr. VPK Komunikacijos poskyrio vyriausiąja specialiste Gailute Smagriūniene ir paklausė, ar policija buvo informuota apie šį įvykį. Ji nurodė, kad taip, ir šiuo metu policijos pareigūnai tikslina informaciją ir renka medžiagą dėl dviejų dalykų.

„Pirmas dalykas, kad tas vaizdelis, kurį matėme, anot įtariamojo mamos, buvo nufilmuotas prieš ketverius metus ir draugas, kuris jį tada filmavo, po kilusio konflikto su jos sūnumi dabar jį paviešino iš galimai netikros anketos. Taip pat pasidalino ir suduodančio vaikino, kuriam dabar 15 metų, vardu ir pavarde.

Antras dalykas, kad po šio paviešinimo internete pasipylė grasinimai berniuką sumušti arba net sumokėti premiją tam, kuris taip padarys, todėl dėl šių grasinimų ir raginimo smurtauti irgi vyksta tyrimas, nes mama parašė pareiškimą“.