Lietuvoje organizuojama Paukščių palydų šventė kasmet sulaukia didelio Lietuvos gyventojų dėmesio. Paukščių palydos ne tik visoje Europoje, bet ir Lietuvoje jau tapo tradicine švente.

Šių metų spalio 3-4 dienomis Lietuvos ornitologų draugija tradiciškai kviečia visus gamtai ir paukščiams neabejingus žmones prisijungti prie gausaus stebėtojų būrio ir išlydėti išskrendančius paukščius.

Šiais metais Paukščių palydų renginyje paukščius skaičiuos apie 40 valstybių. Tūkstančiai žmonių tomis dienomis stebės ir mėgins suskaičiuoti daugelyje Europos vietų stebimus migrantus.

Vėliau tarptautinė paukščių apsaugos organizacija BirdLife International, kurios partnerė yra Lietuvos ornitologų draugija, apibendrins ir paviešins šios europinės akcijos rezultatus, kurie parodys ir kiekvienos šalies indėlį. Šis tarptautinis visuotinas renginys skaičiuoja jau 27-uosius metus.

Kuršių nerijos nacionaliniame parke

Nuo ankstyvo šeštadienio ryto iki vidudienio Kuršių nerijos nacionaliniame parke vyks paukščių palydos šventė. Norintieji stebėti išskrendančius paukščius kviečiami susiburti ant Parnidžio kopos šalia Saulės laikrodžio.

Neringa, Nida

Kuršių Nerijos nacionalinis parkas paukščių išlydėtuvėms pasirinktas ne atsitiktinai. Svarbu žinoti, kad Kuršių nerijos pusiasalis yra svarbus paukščių migracijos kelio geografinis objektas.

Šventės organizatoriai primena šiltai apsirengti ir pasiimti žiūronus.

Nemuno deltos regioniniame parke

Šeštadienį Ventės rage prie žymiojo švyturio vyks dar viena paukščių palydėjimo šventė, prasidėsianti 7 valandą ryto.

Anot šventės rengėjų, dalyviai skaičiuos migruojančius paukščius, mokysis atskirti paukščių skrydžio ir kontaktinius balsus.

Svečiai, atsinešę daugkartinio naudojimo puodelius, bus pavaišinti arbata. Dalyvio mokestis – 1 euras.

Klaipėdoje

Trečiosios paukščių palydėtuvės yra organizuojamos Klaipėdos universiteto Gamtos muziejaus ir Jūrų tyrimo instituto.

Palydėtuvės vyks naujajame pažintiniame take, einant nuo Klaipėdos molo automobilių stovėjimo aikštelės ir nuo kavinės „Ateik Ateik“ (Vėtros g. 8, Klaipėda) link 1-osios Melnragės. Planuojama stovėti apvalioje poilsio aikštelėje su vaizdu į jūrą.

Šventė prasidės 8 valandą ryto.

Paukščių palyda

Galimybė ir skaičiuoti paukščius, ir grožėtis rudeniu

Lietuvoje organizuojama Paukščių palydų šventė kasmet sulaukia didelio Lietuvos gyventojų dėmesio. Paukščių palydos ne tik visoje Europoje, bet ir Lietuvoje jau tapo tradicine švente.

„Tai puiki galimybė skirti laiką dar gausių migruojančių paukščių stebėjimams, susitikti su bendraminčiais, aplankyti paukščiams svarbias teritorijas ar tiesiog dar vieną dieną praleisti rudenėjančioje gamtoje“, – rašoma Lietuvos ornitologų draugijos internetiniame puslapyje.

Anot ornitologų, nesvarbu, ar esate patyręs stebėtojas, ar tiesiog norite geriau pažinti paukščius stebint juos natūralioje aplinkoje – prisijunkite prie šalyje organizuojamų paukščių palydų ir kartu su tūkstančiais kitų dalyvių palinkėkite mūsų šalį paliekantiems sparnuočiams laimingo kelio ir juos suskaičiuokite.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)