Naujais kilimais dengta Vilniaus trasa šį sezoną gerokai didesnė (30x15 m.) ir tolygesnio sukibimo. Erdvesnėje trasoje reikia mažesnio tikslumo, tad naujokams joje lengviau suvaldyti automobilio modelį. Ant tokių pačių kilimų vyksta didžiausios Europoje profesionalų varžybos Euro Touring Series (ETS).

Lenktyniniai radijo bangomis valdomi automobilių modeliai yra sumažintos tikrų automobilių kopijos. Trasoje automobilių modeliai išvysto iki 60 km/val. greitį, per sekundę atlikdami keletą posūkių, tad lenktynininkai turi ne tik suvaldyti savo automobilio modelį, bet ir emocijas.

Šis sportas tinka bet kokio amžiaus žmonėms, todėl tėvams yra gera galimybė vaikus mokyti tiek automobilių modelių techninio paruošimo, tiek valdyti automobilių modelius. Kadangi šis sportas reikalauja susikaupimo, greitos reakcijos, disciplinos, ugdomas vaikų gebėjimas koncentruotis į tikslą, būti kruopštiems, atsakingiems.

Sportinę dvasią ir lenktynių azartą gali pajausti ir negalią turintys žmonės, kurie daugelyje sporto šakų dalyvauti negali.

Tiek pažengusiems, tiek pradedantiems lenktynininkams Vilniaus trasoje suteikiama galimybė treniruotis ir dalyvauti varžybose ištisus metus.

Vilniaus trasos atnaujimą remia Vilniaus miesto savivaldybė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją