Politologo Lauro Bielinio teigimu, premjeras į opozicijos klausimą atsakė aiškiai.

„Klausiantieji teigdami, kad galimai yra įvykdytas nusikaltimas, iš tikrųjų to nežino, niekam dar neaišku, tačiau reikalauja konkretaus atsakymo. Reikalauja ne tiek sprendimo, kiek dar vieno skandalo“, – mano jis.

„Pabrėšiu žodį „galimai“. Jeigu galimai įtariame, tai nereiškia, kad tas, kurį įtariame, jau yra nusikaltėlis. Dar daugiau – mes išvis negalime jo kaltinti, kai dalis žiniasklaidos labai kategoriška“, – aiškina L. Bielinis.

Jo teigimu, kalbėdamas premjeras bandė parodyti, kad pateikti kaltinimai Vyriausybei yra selektyviai atrinkti: „Tik tai, kas liečia Vyriausybės narius, yra blogai, o visa kita nematoma. S. Skvernelis parodydamas vieną kitą opozicijos narį kaip galimai nusikaltusius nori pateikti opozicijai platesni vaizdą.“

dr. Lauras Bielinis

L . Bielinis teigiamai vertina ir premjero sprendimą po 20 min. kalbos išeiti iš posėdžių salės.

„Jo išėjimas iš salės buvo labai racionalus. Ką tai reiškia? Tai reiškia, kad S. Skvernelis nenori žaisti politinio žaidimo ir dalyvauti rinkiminės kampanijos siautulyje. Tegul ji vyksta, kaip tą nustato normos, kurias pripažįstame. Diskusija Seime, paversta į rinkiminės kampanijos diskusiją, – neproduktyvi ir Seimui nereikėtų taip daryti“, – mano politologas.

„Manau, mes dar matysim ne vieną panašų atvejų. Opozicija bandys visais būdais išbalansuoti situaciją. Visada galima prisikabinti prie visko. Bus išties labai karšta“, – kalba L. Bielinis.

Kaip sako politologė Rima Urbonaitė, rinkiminės kampanijos žaidimus žaidžia ne tik opozicija, o premjeras šiuo atveju nenori pripažinti, kad žino daugiau.

„Visi, įskaitant premjerą ir opoziciją, žaidžia rinkimų kompanijos žaidimus, Man liūdniausia, kad premjeras, kuris disponuoja dideliu informacijos kiekiu, vengia akistatos su oponentais. Tai nėra solidus elgesys“, – teigia R. Urbonaitė.

„I. Šiaulienė, kuri vadovavo posėdžiams, turėtų būti labai rimtai įvertinta visų etikos sargų, nes taip vadovauti posėdžiui yra labai žema. Posėdžio pirmininkė opoziciją vadina banda, tikrai to negalima daryti“, – atkreipia dėmesį ji.

Rima Urbonaitė

Pasak R. Urbonaitės, naivu tikėtis, kad rinkimų kampanija būtų taktiška, panašių konfliktų artimiausiu metu gali kilti ir daugiau, visgi premjero elgesys šioje situacijoje, politologės vertinimu, stebina.

„Premjeras pastaruoju metu bėga nuo visko: ir nuo debatų, nepaisant to, kad yra vienas iš sąrašo lyderių ir kandidatas į premjerus. Opozicija tai irgi kartais išnaudoja primityviai. Tiesą sakant, jau neišsitepusių šitoj istorijoj surasti gana sunku“, – sako R. Urbonaitė.

„Taip, jis (Skvernelis – „Delfi“) gerai sužaidė tą 20 minučių partiją, bet jis pasišalino iš antro kėlinio. O jei pradėjai šį žaidimą, tai pabaik. Jei tu manai, kad tave puola, tai giniesi ir pats puoli, bet dabar taktika yra labai keista – aš ir užpuoliau ir pabėgau“, – laidoje „Delfi diena“ kalba politologė.