Žinią apie aktoriaus mirtį Delfi patvirtino prodiuseris Algirdas Žvinakevičius. Jo žiniomis, aktorius mirė po ilgos ir sunkios ligos.

„Man sunku pasakyti, ar tai buvo vakar kažkuriuo metu į pabaigą dienos, ar šiandien, bet taip atsitiko. Jis labai smarkiai sirgo ir numirė. Gali būti, kad mirė vakar vakare, tačiau aš tik šiandien sulaukiau žinios“, – kalbėjo A. Žvinakevičius.

P. Dimša 1958 metais baigė Veisiejų vidurinę mokyklą, o 1977 metais – Leningrado (Sankt Peterburgo) valstybinį teatro, muzikos ir kinematografijos institutą, kur įgijo televizijos ir kino režisieriaus specialybę.

1965 metais kartu su poetu Martynu Vainilaičiu įkūrė Berniuko Žirniuko teatrą. Nuo 1971 metų jis dirbo Lietuvos televizijoje.

Buvo daugelio televizijos filmų režisierius ir aktorius. Vaidino populiariuose televizijos serialuose, tokiuose kaip „Giminės“, „Dapkai ir Butkai“. Išleido keletą poezijos knygų.

2013 metų liepos 17 d. neblaivus vairuodamas automobilį mirtinai partrenkė dviratininką. 2015 metų kovo 3 d. dėl šio įvykio nuteistas 6 metams nelaisvės, tačiau Kauno apygardos teismo sprendimu 2018 metais buvo paleistas į laisvę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (301)