Per riaušes policija susirėmė su tūkstančiais protestuotojų.

Mažiausiai 60 policininkų buvo sužeisti antradienio vakarą, kai įniršusi minia užpuolė policijos nuovadą, padegė kelias mašinas ir sudegino vietos įstatymų leidėjo, kurio sūnėnas esą paskelbė įžeidžiamą žinutę feisbuke, namą.

Vietos žiniasklaidos paskelbtose nuotraukose matyti, kaip protestuotojai bando prasiveržti į policijos pastatą ir skanduoja šūkius prie politiko namų.

Policija prieš smurtingai nusiteikusią minią panaudojo kovinius šaudmenis ir ašarines dujas. Antradienį per neramumus buvo kritiškai sužeisti trys žmonės, taip pat nukentėjo mažiausiai vienas žurnalistas, naujienų agentūrai AFP nurodė policija.

Žiniasklaida pranešė, kad dvi aukos mirė nuo šautinių žaizdų.

Bangaloro policijos komisaras Kamalas Pantas socialiniame tinkle „Twitter“ rašė, kad minėto įstatymų leidėjo sūnėnas buvo sulaikytas dėl tos žinutės. Taip pat buvo suimta maždaug 100 riaušininkų.

Anot K. Panto, šiuo metu situacija kontroliuojama.

Trečiadienį kai kuriuose miesto rajonuose galiojo draudimas būriuotis, tvarkai palaikyti į gatves buvo pasiųsta beveik 10 tūkst. policijos rezervistų.

Bangalore, Indijos Silicio slėnyje, gyvena apie 8 mln. žmonių, tarp jų didelė musulmonu bendruomenė.

Indija yra oficialiai pasaulietinė valstybė, tačiau ją daugelį metų krečia susirėmimai tarp gyventojų daugumą sudarančių hinduistų ir musulmonų mažumos.

Anksčiau šias metais per tarpkonfesines riaušes Naujajame Delyje žuvo daugiau kaip pusšimtis žmonių; dauguma aukų buvo musulmonai.