Kalbama apie neseniai Londone vykusioje spaudos konferencijoje verslininko Boriso Berezovskio rodytą filmą, kuriame, jo nuomone, pateikiama įrodymų apie Rusijos specialiųjų tarnybų sąsajas su 1999 metų rudenį įvykdytu teroro aktu.

Šie smurto aktai, verslininko nuomone, taip pat tapo dingstimi pradėti operaciją Čečėnijoje.

Konferencijoje išplatintame pranešime spaudai sakoma, kad atitinkamus įrodymus surinko Rusijos ir du prancūzų žurnalistai.

Kaip pagrindinis ir iki šiol įslaptintas liudininkas spaudos konferencijoje buvo pristatytas mokslinio tyrimo instituto "Roskonversvzryvcentr" prie švietimo ministerijos laikinasis direktorius Nikita Čekulinas.

Išplatintame jo raštiškame pareiškime sakoma, kad 2000 metais N.Čekuliną užverbavo Rusijos federalinė saugumo tarnyba ir kad jis turi dokumentų apie didelių heksogeno siuntų vagystes iš Rusijos karinių sandėlių.

V.Berezovskio nuomone, jo turimų duomenų pakanka kreiptis į Europos žmogaus teisių teismą ir prašyti atlikti išsamų tyrimą

Pasak J.Rybakovo, nepaisydami deputato neliečiamybės, muitininkai "be jokio juridinio pagrindo jėga atėmė" dėžes su kasetėmis ir jas atidarė.

"Vėliau jie man pareiškė, kad krovinys gali būti komercinis, ir užantspaudavo tas dėžes, išdavę man kvitą", - pasakojo deputatas.

J.Rybakovas ketina kreiptis į Pulkovo muitinės vadovybę ir prokuratūrą, taip pat kelti šį klausimą artimiausiame Valstybės Dūmos posėdyje.