Turkų žiniasklaidos erdvėje toliau kalbama apie pažengusias „Fenerbahče“ derybas su Š. Jasikevičiumi, kuriam pasiūlyta dvejų metų sutartis. Taip pat klubas stengiasi patenkinti Lietuvos krepšinio legendos pageidavimus.

„Fenerbahče“ pirmiausiai pratęsė sutartį su klubo generaliniu vadybininku Maurizio Gherardini (dvejiems metams), taip pat užtikrino, kad naujojo sezono biudžetas bus bent dukart didesnis nei „Žalgirio“ (apie 22-24 mln. eurų), o pačiam Š. Jasikevičiui būtų mokamas dvigubai didesnis atlyginimas nei Kaune – apie 1,5 mln. eurų per metus.

Tiesa, kad ir kokios viliojančios sąlygos būtų Stambule, visas kortas gali sumaišyti pasiūlymas iš Barselonos.

Manoma, kad po pralaimėjimo Ispanijos ACB čempionato finale, „Barcelona“ gali imtis drastiškų priemonių, atsisveikinti su Svetislavu Pešičiumi ir bandyti užsitikrinti visišką sėkmę ateinantį sezoną jau su kitu strategu, nors pats serbas ir užsiminė norintis likti Katalonijos klube ir toliau (jo dabartinis kontraktas galioja dar metus).

Situacija tokia, kad ilgiau toleruoti pralaimėjimų su tokiomis žvaigždėmis ir tokiu biudžetu klubas negali, apie ką byloja ir ispanų žiniasklaida.

„Barcelonai“ pralaimėjimas finale „Baskonios“ krepšininkams (67:69 – Delfi) yra totalinis nusivylimas. Su ambicingiausiu ir brangiausiu projektu klubas liko tiesiogine prasme ant ledo. Gana keista, kai prie vairo stovi toks laimintis treneris kaip Pešičius, tačiau realybė kalba pati už save. Sezone komanda pralaimėjo visas gyvenk arba mirk partijas. Jei sezono pradžioje su nauju kolektyvu patirta nesėkmė Supertaurės rungtynėse dar pateisinama, vėliau prasidėjo tikrosios nesėkmės.

Taurės turnyre pralaimėta ketvirtfinalyje, čempionato atomazgoje nepavyko laimėti finalo. Niekas nežino, kas būtų nutikę Eurolygoje, tačiau faktas, kad visą sezoną žibėjęs N. Mirotičius finale buvo tuščia vieta – blogiausios iš blogiausių jo rungtynių (8 taškai, 4/8 dvitaškių, 5/5 tritaškių, 1- efektyvumo balas – Delfi). Iš esmės ne pirmas kartas, kai per įtemptas rungtynes Niko perdega. Ir esama situacija leidžia manyti, kad „Barcelona“ prieš kitą sezoną imsis permainų, nes pralaimėjimai tęstis nebegali“, – prognozuoja „Marca“ apžvalgininkas Jesusas Sanchezas.

Paskutinį kartą Ispanijos čempionate „Barcelona“ triumfavo dar 2014-aisiais, o vėliau atvesti klubo į viršūnę nebepavyko nei Javi Pascualiui, nei jo įpėdiniais tapusiems Georgios Bartzokui, Sito Alonso ir S. Pešičiui.

Gali būti, kad Šaras iš katalonų gaus daug patrauklesnį pasiūlymą, o be to, ir pats lietuvis ne kartą kalbėjo apie savo simpatiją Barselonos ekipai. Neoficialiais duomenimis, Šaras paskutinėmis dienomis pats viešėjo Ispanijoje.

Prie teigiamo Š. Jasikevičiaus atsakymo gali prisidėti ir faktas, kad „Barcelonos“ klube galimi pasikeitimai vidinėje struktūroje – kalbama, kad į aukštas pareigas pretenduoja geras Šaro bičiulis Juanas Carlosas Navarro. Visgi kol kas tai lieka tik spekuliacijomis.

Laisvai apsispręsti Šaras gali iki liepos 15-osios, kai įsigalios jo kontraktas su „Žalgiriu“.

Šarūnas Jasikevičius Kauno "Žalgiryje" / Montažas: SofaScore

Primename, kad „Fenerbahče“ ant lietuvio tinklus ėmė mesti po to, kai ilgametis komandos vairininkas ir paties Š. Jasikevičiaus mokytojas Željko Obradovičius nusprendė padaryti pertrauką savo karjeroje.

Š. Jasikevičius „Fenerbahče“ marškinėlius vilkėjo 2011 metais, kuomet praleido Turkijos sostinėje dalį sezono.

2013-2014 metų sezone jis užbaigė profesionalo karjerą „Žalgiryje“, tuomet pradėjo dirbti gimtojo miesto klubo trenerių štabe.

2016-ųjų pradžioje atleidus Gintarą Krapiką, į scenos vidurį žengė Š. Jasikevičius ir vadovavo komandai puspenkto sezono.

Per tą laiką žalgiriečiai buvo neįveikiami Lietuvos krepšinio lygoje (LKL), iškovojo tris Karaliaus Mindaugo taurės trofėjus, 2018 metais Eurolygoje užėmė trečią vietą, o kitame sezone pasiekė ketvirtfinalį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (37)