„Šiandien ketiname iškviesti Maduro ambasadorę Europos institucijose, o paskui pamatysime, kokių priemonių bus imtasi“, – spaudos konferencijoje sakė Bendrijos atstovė užsienio reikalų ir saugumo politikos klausimais Virginie Battu-Henriksson.

Tačiau ji pabrėžė, kad ES „negali fiziškai išsiųsti ambasadoriaus iš teritorijos, nes tai yra priimančiosios šalies kompetencija“.

Venesuelos ambasadorė ES Claudia Salerno taip pat atstovauja savo šaliai Belgijoje ir Liuksemburge.

Pagal Vienos konvenciją ES galėtų paskelbti C. Salerno nepageidaujamu asmeniu, sakė V. Battu-Henriksson, pridurdama, kad tolesni veiksmai bus aptarti su dviem priimančiosiomis šalimis.

Anksčiau antradienį Bendrijos užsienio politikos vadovas Josepas Borrellis pasmerkė N. Maduro sprendimą paskelbti nepageidaujamu asmeniu Bendrijos ambasadorę Venesueloje, taip pat nurodė, kad blokas imsis atsakomųjų priemonių.

N. Maduro pirmadienį paliepė ambasadorei Isabel Brilhante Pedrosai per 72 valandas išvykti iš šalies, reaguodamas į ES sankcijas, paskelbtas 11-ai Venesuelos piliečių.

Karakaso ir ES santykiai įtempti nuo 2017 metų, kai Venesuela tapo pirmąja Lotynų Amerikos šalimi, prieš kurią Bendrija ėmėsi sankcijų, įskaitant ginklų embargą.