Birželio 22-ąją Baltijos šalių oro erdvę saugantys NATO naikintuvai atpažino orlaivį AN-26, skridusį tarptautine oro erdve iš Kaliningrado srities į Rusijos žemyninę dalį. AN-26 skrido be radiolokacinio atsakiklio, iš anksto pateiktą skrydžio planą turėjo, radijo ryšį su Regioniniu skrydžių valdymo centru (RSVC) palaikė.

Tą pačią dieną NATO naikintuvai atpažino orlaivį AN-26, skridusį tarptautine oro erdve iš Rusijos žemyninės dalies į Kaliningrado sritį. AN-26 skrido be radiolokacinio atsakiklio, su skrydžio planu, radijo ryšį su RSVC palaikė.

Birželio 25-ąją NATO naikintuvai kilo perimti orlaivį IL-18, o atpažino IL-20RT, skridusį tarptautine oro erdve iš žemyninės dalies į Kaliningrado sritį. Orlaivis skrido su radiolokaciniu atsakikliu, su skrydžio planu, radijo ryšį su RSVC palaikė. Taip pat buvo atpažinti du orlaiviai SU-27. Jie skrido tarptautine oro erdve iš Kaliningrado srities pasitikti orlaivį TU-134. Orlaiviai skrido be skrydžių planų, be radiolokacinių atsakiklių, radijo ryšio su RSVC nepalaikė. Visi orlaiviai grįžo į Kaliningrado sritį.

Tą pačią dieną NATO naikintuvai atpažino ir orlaivių grupę. Orlaivį TU-134, skridusį tarptautine oro erdve iš Rusijos žemyninės dalies į Kaliningrado sritį, skridusį su radiolokaciniu atsakikliu, su skrydžio planu, radijo ryšį su RSVC palaikiusį. Atpažinti ir du orlaiviai SU-35, lydėję TU-134 ir grįžę atgal į Rusijos žemyninę dalį. Orlaiviai skrido be skrydžių planų, be radiolokacinių atsakiklių, radijo ryšio su RSVC nepalaikė.

Birželio 27-ąją NATO naikintuvai perėmė orlaivį IL-76, skridusį tarptautine oro erdve iš Kaliningrado srities į Rusijos žemyninę dalį. Orlaivis skrido su radiolokaciniu atsakikliu, su skrydžio planu, radijo ryšį su RSVC palaikė.

Taip pat birželio 27-ąją NATO naikintuvai atpažino orlaivių grupę: orlaivį TU-134, skridusį tarptautine oro erdve iš Kaliningrado srities į iš žemyninę dalį. Jis skrido su radiolokaciniu atsakikliu, su skrydžio planu, radijo ryšį su RSVC palaikė. Atpažinti ir du SU-35, lydėję TU-134 iš žemyninės dalies ir grįžusius atgal į žemyninę dalį. Orlaiviai skrido be skrydžių planų, be radiolokacinių atsakiklių, radijo ryšio su RSVC nepalaikė.