Tai sekmadienį savo tinklalapyje pranešė JAV laikraštis „The Wall Street Journal“, remdamasis Luisvilio pareigūnais.

S. Lopezui pateikti kaltinimai dėl 27 metų fotografo Tylerio Gertho nužudymo ir veiksmų, keliančių pavojų žmonių gyvybei. Pasak pareigūnų, šaulį į koją sužeidė praeiviai. Jis nugabentas į ligoninę, jo gyvybei pavojus negresia.

Luisvilio valdžia davė nurodymą nugriauti palapinių miestelį parke miesto centre, įrengtą demonstrantų, kurie reikalauja teisti policininkus už B. Taylor mirtį. Rengti protesto akcijas šioje vietoje leidžiama tik dieną.

Šių metų kovo 13 d. trys policininkai įėjo į butą, kur, kaip jie manė, buvo laikomi narkotikai. Bute buvo B. Taylor ir jos draugas. Pastarasis susišaudė su policininkais, per incidentą miegojusi B. Taylor žuvo.

Šis įvykis sulaukė didelio žiniasklaidos ir žmogaus teisių gynimo organizacijų dėmesio. Vienas iš susišaudyme dalyvavusių policininkų buvo atleistas iš pareigų.

Pastarosiomis savaitėmis Jungtinėse Valstijose pažeidimams policijos darbe skiriama ypač daug dėmesio. Tam dingstį davė afroamerikiečio George`o Floydo mirtis Mineapolyje (Minesotos valstija). Jį sulaikydami gegužės 25 d. pareigūnai panaudojo smaugiamąjį veiksmą. Netrukus po to afroamerikietis mirė ligoninėje.

Po G. Floydo mirties daugelyje šalies valstijų prasidėjo protesto akcijos prieš tamsiaodžių amerikiečių teisių pažeidinėjimą, kurias lydėjo susirėmimai su policija, plėšikavimas ir vandalizmas.