Anksčiau birželį Ispanijos premjeras Pedro Sanchezas paskelbė, kad Madridas sienų kontrolę su dauguma Europos Sąjungos valstybių narių nutrauks birželio 21 d., nes pastangos sukontroliuoti COVID-19 pandemiją, regis, davė teigiamų rezultatų.

Ispanija yra viena labiausiai koronaviruso paveiktų valstybių – čia užfiksuota apie 300 000 atvejų, o 28 000 žmonių mirė. Be to, pandemija labai paveikė šalies ekonomiką ir itin svarbų turizmo sektorių.

Koronavirusas sudavė ypač skaudų smūgį Madridui, Barselonai ir Katalonijos regionui, kur griežti apribojimai galiojo ilgiau nei kitur šalyje.

Ispanijos valdžia šeštadienį paskelbė, kad nuo sekmadienio į šalį laisvai atvykti gali ES ir Šengeno zonos valstybių piliečiai, o jiems nebus taikomas 14 dienų saviizoliacijos reikalavimas.

Tačiau Portugalija savo sienos su Ispanija neatvers iki liepos 1 d.

Ispanijos gyventojai uždarose patalpose privalo dėvėti kaukes ir laikytis 1,5 metro atstumo nuo kitų žmonių. Patekimas į baseinus, paplūdimius, viešbučius ir restoranus taip pat bus ribojamas.

Apie 600 Sveikatos apsaugos ministerijos specialistų tikrins atvykstančių žmonių temperatūrą ir asmeninę informaciją. Gydytojai tikrins visus žmones, kuriems įtariamas koronavirusas.