„Atsiimu savo kandidatūrą iš rinkimų Baltarusijos labui; galbūt paremsiu kandidatą, besilaikysiantį man ir mano kolegoms artimos pozicijos dėl Baltarusijos nepriklausomybės išsaugojimo, tradicijų ir nacionalinių interesų išsaugojimo“, – socialiniame tinkle „Facebook“ parašė jis.

Jis pažymėjo, kad jo kampanijai nepavyko surinkti 100 tūkst. piliečių parašų, reikalingų norint balotiruotis į prezidentus.

„Tačiau tik keli kandidatai surinko pakankamą skaičių. Likusiems padeda jų kuratoriai, kad valdžia turėtų asmenų, galinčių sugadinti kitų kandidatų šansus. Visi juos pažįstame“, – teigė A. Taboličius.

Jis rašo, kad „situacijoje, kai kandidatų rinkimų štabų veikla yra labai apribota, o Viktorui Babarikai ir Sergejui Tichanovskiui buvo iškeltos baudžiamosios bylos, sulaikius daugiau kaip 40 jų padėjėjų, negalima tikėtis lygių ir sąžiningų rinkimų“.

„Raginu visus kandidatus susėsti prie derybų stalo ir ramiai bei protingai aptarti iškilusias problemas visuomenėje, rasti tinkamus sprendimus Tėvynės ir mūsų šalies žmonių labui. Rinkimai turėtų vykti nesant jokio spaudimo, represijų, persekiojimo – visiems kandidatams turint vienodas sąlygas“, – pabrėžė jis.

Anksčiau iš prezidentinių lenktynių pasitraukė Liberalų demokratų partijos lyderis Olegas Gaidukevičius ir Krovinių vežėjų asociacijos „Region 8“ pirmininko pavaduotoja Natalija Kisel.

Iki šiol šeši kandidatai pareiškė, kad yra peržengę 100 tūkst. parašų slenkstį: dabartinis valstybės vadovas Aleksandras Lukašenka, buvęs banko „Belgazprombank“ vadovas Viktoras Babarika, buvęs aukštųjų technologijų parko vadovas Valerijus Cepkala, buvusi deputatė Ana Kanopackaja, tinklaraštininko Sergejaus Tichanovskio žmona Svetlana Tichanovskaja, visuomeninio susivienijimo „Sakyk tiesą“ pirmininkas Andrejus Dmitrijevas.

Prezidento rinkimai turi įvykti rugpjūčio 9 dieną.