V.Beriozovas spaudoje yra minėjęs, kad ne kartą yra susitikęs su buvusiais koncerno vadovais Gintaru Petriku ir Algirdu Pašukevičiumi, o tokie susitikimai esą dažniausiai vykdavę Seime.

Praėjusių metų gruodžio mėnesį komisijai liudijęs buvęs premjeras Adolfas Šleževičius žurnalistams tvirtino, kad V.Beriozovas jo nieko neprašęs: "Daug metų praėjo, nepamenu, ar prašė", - teigė A.Šleževičius.

Tačiau jis pripažino, kad susijusių su EBSW pokalbių turėjęs ne tik su savo partiečiais: "Buvo kreipiamasi dėl EBSW, bet nereaguodavau".

Tuo tarpu EBSW prezidentas G.Petrikas spaudoje yra užsiminęs, kad koncerno veiklai ypač padėjo tuometinis premjeras A.Šleževičius bei V. Beriozovas, kurio žentas buvo EBSW išvogto Valstybinio komercinio banko Klientų aptarnavimo skyriaus viršininkas.

Iš Lietuvos valstybinio komercinio banko, kurio valdymu rūpinosi EBSW, buvo iššvaistyta apie 111 mln. litų. Iš šalies įmonių, susijusių su EBSW, valstybė nesusigrąžino apie 144 mln. litų paskolų, su Paskolų komisijos rekomendacija garantuotų valstybės.

Nuo 1992 iki 1995 metų KHK iš gyventojų surinko daugiau nei 344 mln. litų. Investicinei bendrovei savo santaupas patikėjo 15,6 tūkst. žmonių.

Septynerius metus nuo teisėsaugos slapstęsis EBSW prezidentas Gintaras Petrikas kaltinamas iššvaistęs EBSW koncerno turtą ir pasisavinęs apie 80 mln. litų Lietuvos gyventojų indėlių. Jis dabar laikomas suimtas JAV, amerikiečiai svarsto Lietuvos prašymą jį sugrąžinti į Lietuvą.

EBSW veiklą tiriančiai komisijai Seimas yra pavedęs išaiškinti aplinkybes, sudariusias sąlygas jo veiklai bei padėjusias koncerno steigėjams, vadovams bei kitiems asmenims, artimai susijusiems su šiuo koncernu, išvengti atsakomybės.

Išvadas dėl EBSW veiklos komisija Seimui turi pateikti šį mėnesį, tačiau abejojama, ar išvados bus parengtos laiku.