Profesionalūs virėjai nerekomenduoja atšildyti mėsos mikrobangų krosnelėje – pakis skonio ypatumai, be to karštis – palanki terpė daugintis bakterijoms, rašo novate.ru.
Verčiau mėsą atšildyti, pasitelkus vieną šaunią gudrybę.
1 žingsnis
Išimkite mėsą iš šaldiklio. Jei plastikinė pakuotė pažeista, suvyniokite į dar vieną plastikinį maišelį ar plėvelę.
2 žingsnis
Į didelį puodą pripilkite vandens. Jis neturi būti karštas, pakaks kambario temperatūros.
3 žingsnis
Mėsą (ar faršą) padėkite ant kepimo skardos, ant viršaus uždėkite puodą su vandeniu.
Jau po 5–15 min. (priklausomai nuo mėsos gabalo dydžio, ir, svarbiausia, storio) mėsa bus atšilusi, tinkama gaminimui. Šio metodo esmė – spaudimas ir šiluma, mėsa atsiduria tarp dviejų metalinių paviršių ir tolygiai šyla. Tuo pačiu, ji nėra stipriai kaitinama.
Ši gudrybė sutaupys jums nemažai laiko, o mėsos patiekalai bus dar skanesni.