Vilniaus Pilaitės mikrorajone esančios Vydūno gatvės gyventojai ne vienerius metus priversti ieškoti išeičių, kaip pastatyti automobilį ne itin toli nuo namų ar darbo, o tuo pačiu – kaip sutilpti visiems norintiems.

Išeitį gyventojai rado, tačiau kasdien pažeidžia KET: vieniems automobilius tvarkingai sustačius prie šaligatvio, kiti juos užstato. Prireikus išvažiuoti automobiliu, kuris užstatytas, savininkai neieško būdų, kaip susisiekti su užstačiusios transporto priemonės šeimininku – važiuojama tiesiog per pėstiesiems skirtą šaligatvį. Lygiai taip pat ir grįžtama atgal į „tuščią“ stovėjimo vietą.

„Delfi“ sutikta pilaitiškė pasakojo, kad toks susitarimas – užstatyti prie šaligatvio bortelio pastatytus automobilius – egzistuoja jau kurį laiką. Kadangi borteliai žemi, užstatyti automobiliai gali išvažiuoti pėsčiųjų šaligatviu.

„Važiuoju lėtai, visą laiką su avariniu, visą laiką pėsčiuosius praleidžiu. Tokia jau ta mūsų daugiabučių realybė. Vakarais čia viskas centimetras į centimetrą užstatyta“, – sakė moteris.

Stovėjimo vietų skaičių didina

„Delfi“ pasiteiravo, kokį sprendimą Pilaitės mikrorajono gyventojams galėtų pasiūlyti Vilniaus miesto savivaldybė. Arūnas Visockas, Vilniaus miesto savivaldybės Infrastruktūros skyriaus vyresnysis patarėjas, akcentavo, kad šioje vietoje kelerius metus papildomos stovėjimo vietos įrenginėjamos, jų ilgainiui atsiras ir daugiau.

„Atsižvelgus į gyventojų prašymus per trejus metus Pilaitėje Vydūno, Įsruties ir Kanto alėjoje buvo įrengta daugiau kaip 500 automobilių stovėjimo vietų. Automobilių stovėjimo vietoms įrengti savivaldybė skyrė apie 700 tūkst. eurų.

2017 m. Vydūno gatvėje buvo sutvarkyta išvažinėta teritorija įrengta 2300 kv. m. dydžio korinė danga ir tokiu būdu sukurta daugiau kaip 130 stovėjimo vietų“, – komentavo A. Visockas.

Dar apie 240 stovėjimo vietų buvo įrengta pernai Įsruties gatvėje nuo Pilaitės prospekto iki Smalinės gatvės. Taip pat buvo pasirūpinta naujais šaligatviais, pėsčiųjų perėjos apšvietimu ir suoliukais.

Šiemet Kanto alėjoje savivaldybė sutvarkė 2400 kv. m. teritoriją, įrengė korinę dangą, kurioje automobilius gali pasistatyti 140 pilaitiškių.

„Šiuo metu Vilniaus miesto savivaldybė rengia Tolminkiemio gatvėje esančios Pilaitės mokyklos statybos projektą, kuriame numatyta įrengti ir automobilių stovėjimo vietas. Vietos bus įrengtos statmenai Tolminkiemio gatvei t.y. nuo Vydūno gatvės iki Pilaitės prospekto. Taip pat bus įrengtas šaligatvis, kuris susijungs su esamu, gatvės apšvietimas ir raudono asfalto dviračių takas“, – žadėjo A. Visockas.

Ar savivaldybė sulaukia Pilaitės gyventojų skundų dėl vairuotojų daromų KET pažeidimų, A. Visockas neatsakė.

„Delfi“ primena, kad už važiavimą šaligatviu, stovėjimą ant jo, gali būti skirta 30–90 eurų bauda bei teisės vairuoti atėmimas 1–3 mėnesiams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (164)