„Vienareikšmiškai kyla klausimų. Mane labai nustebino, kad premjeras pakeitė savo nuomonę po vakarykščio savo feisbuko įrašo. Šiandien jie jau kažką mąstys ir galvos. Man atrodo, prisidengiant karantinu, bandoma prastumti tam tikrai medžiotojų grupei priimtinas nuostatas. Tokie dalykai K. Mažeiką iš aplinkos apsaugos ministro posto paverčia aplinkos griovimo ministru. Tai man tikrai nepriimtina, mes esame pasikvietę ministrą į frakcijos posėdį. Jis dar to nėra patvirtinęs, bet viliuosi, kad nepabūgs ir ateis atsakyti į klausimus. Man kyla klausimas, kas jam patarė tokias pataisas pateikti?“, – Eltai sakė G. Landsbergis.

ELTA primena, kad K. Mažeika pastarąją savaitę pasirašė medžioklę miškuose lankais įteisinantį įsakymą.

K. Mažeika po susitikimo su ministru pirmininku S. Skverneliu teigė, kad sprendimas įteisinti šaudymą lankais turėtų įsigalioti 2022 metų pavasarį. Taip pat, anot ministro, sprendimas dėl medžioklės lankais buvo priimtas Patariamosios tarybos.

Premjeras tuo metu teigė, kad medžioklė lanku yra neišdiskutuota, nereikalinga ir nepriimtina priemonė.

„Dar kartą dėl medžioklės su lankais. Šiandien apie tai kalbėjausi su aplinkos ministru. Mano nuomonė nepasikeitė: tokia priemonė yra neišdiskutuota, nereikalinga ir nepriimtina. Tokia priemonė įsigalioti negali“, – feisbuke pranešė S. Skvernelis.

Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos atstovai, reaguodami į aplinkos ministro sprendimą savo įsakymu įteisinti medžioklę lankais, parengė kreipimąsi į Lietuvos vyriausiąjį administracinį teismą, prašydami ištirti ministro penktadienį priimto įsakymo teisėtumą, bei teikia Medžioklės įstatymo pataisas, uždrausiančias medžioklę lankais.