„Neeilinis Atstovų Rūmų posėdis įvyks gegužės 8 dieną. Posėdyje planuojama paskirti prezidento rinkimų datą“, – sakė Nacionalinio Susirinkimo žemųjų rūmų spaudos tarnybos vadovas Vitalijus Jermolovičius.

„Dėl koronaviruso plitimo ribojame žurnalistų skaičių. Į posėdį bus įleisti tik kelių centrinių valstybinių žiniasklaidos priemonių žurnalistai“, – pridūrė jis.

Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka gegužės 4 dieną pranešė, kad būsimų valstybės vadovo rinkimų data bus paskirta artimiausiu metu. Jie turi įvykti iki rugpjūčio pabaigos.

„Žinau, kad pas jus [bus] prezidento rinkimai, tačiau pas mus prezidento rinkimai įvyks dar anksčiau. Neturime pagrindo juos perkelti, Konstitucija nenumato galimybės perkelti šiuos rinkimus“, – sakė Baltarusijos lyderis pirmadienį per vaizdo konferenciją su Moldovos prezidentu Igoriu Dodonu.

„Todėl surengsime rinkimus. Dėl datos apsispręsime artimiausiu metu. Tai tikrai bus vasarą. Vėliausiai – rugpjūčio pabaigoje“, – pridūrė A. Lukašenka.

Pagal įstatymus eiliniai prezidento rinkimai Baltarusijoje turi įvykti iki šių metų rugpjūčio 30 dienos.

Anksčiau A. Lukašenka yra sakęs, kad perkelti rinkimus nėra priežasčių ir jie turi būti surengti laikantis Konstitucijoje numatytų terminų.

Prezidentas taip pat sakė, kad savo rinkimų programą pristatys kreipimesi į parlamentą ir tautą, kuris buvo perkeltas dėl koronaviruso pandemijos išprovokuoto pasaulinio politikos ir ekonomikos neapibrėžtumo.