Jo duomenimis, iki šiol koronavirusas patvirtintas 41 774 žmonėms. Infekcijos aukomis jau tapo 5 288 žmonės, 84 mirtys užregistruotos per pastarąsias 24 valandas. Duomenų apie pasveikusius pacientus institutas nepateikė.

Kelias pastarąsias savaites Nyderlanduose užsikrėtimo atvejų ir mirčių skaičius mažėja. Pasak instituto atstovų, kelių pastarųjų dienų skaičiai leidžia teigti, kad priemonės, kurių ėmėsi vyriausybė, siekdama užkirsti kelią koronaviruso plitimui, duoda rezultatų.

Nyderlanduose pirmasis užsikrėtimo koronavirusu atvejis buvo užfiksuotas vasario 27 d., pirmoji mirtis – kovo 6 d. Nyderlandų vyriausybės sprendimu buvo uždrausti visi masiniai renginiai, uždarytos visos mokyklos, kultūros ir pramogų centrai, sporto salės ir sporto klubai, kavinės, barai, restoranai, kirpyklos, saunos, grožio salonai, masažo salonai ir t. t. Žmonėms rekomenduojama likti namuose, dirbti nuotoliniu būdu, laikytis 1,5 metro atstumo nuo vienas kito gatvėse ir parduotuvėse, taip pat nevažiuoti į kitas šalis, jei nėra didelės būtinybės.

Nuo balandžio 29 d. apribojimai šalyje pamažu atšaukiami: sporto klubai atnaujino treniruotes vaikams. Nuo gegužės 11 d. duris atvers pradinės mokyklos, atnaujins darbą grožio salonai ir bibliotekos, be to, bus leidžiama kultivuoti bekontaktes sporto šakas, tokias kaip golfas ir tenisas. Nuo birželio 1 d. su tam tikrais apribojimais galės dirbti kavinės, barai, restoranai, teatrai, kino teatrai ir muziejai. Bet visi masiniai renginiai šalyje bus uždrausti iki rugsėjo 1 d.