A kategorijos egzaminus, suteikiančius teisę vairuoti motociklą, leidžiama laikyti jau porą savaičių, o nuo gegužės pradžios į „Regitros“ padalinius priimami ir norintys laikyti B kategorijos egzaminus.

Saulius Šuminas, „Regitros“ generalinio direktoriaus pavaduotojas, pasakojo, kad svarbiausia žinia užsiregistravusiems laikyti egzamino, tačiau prastai pasijutusiems, ta, kad į egzaminą neatvykęs asmuo negaus įprastai galiojusios nuobaudos – apribojimo, kada vėl galima bandyti laikyti egzaminą.

„Anksčiau neatvykęs į egzaminą ir nepranešęs apie tai asmuo registruotis egzaminui dar kartą galėjo tik po mėnesio. Dabar ši tvarka negalioja, todėl prašome tų, kurie pasijuto prastai, nesijaudinti – užsiregistruoti bus galima ir anksčiau. Visgi norėtume, kad žmonės iš karto informuotų apie neatvykimą, kad jų vietą būtų galima skirti kitiems“, – kalbėjo S. Šuminas.

Pasikeitimų yra ir kitokių. Kiekvieno, atvykstančio į „Regitros“ padalinius, prašoma dėvėti apsaugines kaukes, imtis kitokių apsaugos priemonių. Be to, prieš leidžiant laikyti egzaminą, pamatuojama atėjusiojo temperatūra.

„Jeigu žmogaus temperatūra yra iki 37,3 laipsnių karščio, viskas gerai, egzaminą žmogus laikyti gali. Jei temperatūra aukštesnė, informuojame, kad žmogus turėtų pasveikti ir atvykti kitą kartą“, – pasakojo S. Šuminas, pridūręs, kad kol kas tokių atvejų nepasitaikė.

Pašnekovas akcentavo ir tai, kad jeigu klientui norisi, jam pasiūloma ir apsauginė kaukė, ir apsauginės pirštinės, kad būtų išvengta įvairių diskusijų, jog kai kurios kaukės saugo tik trumpą laiką. Nauja apsauginė kaukė pasiūloma ir tuo atveju, jei matoma, kad žmogaus turima vienkartinė yra gerokai sudėvėta ir naudojama ilgesnį laiką nei turėtų būti.

Pasikeitė ir egzaminams naudojami automobiliai. Juose tarp vairuotojo ir keleivio įrengtos pertvaros. Be to, pabrėžė S. Šuminas, egzaminuotojai taip pat naudoja visas saugumo priemones, o pasibaigus praktinio vairavimo egzaminui – automobilis dezinfekuojamas.

Anot pašnekovo, dėl to, kad reikia dezinfekuoti automobilius ar patalpas, didesni tarpai tarp egzaminus laikančių žmonių nėra būtini, mat „Regitros“ veikla jau buvo sustyguota taip, kad visoms procedūroms skiriama daugiau laiko. Pavyzdžiui, jei praktinio vairavimo egzaminas turi trukti ne trumpiau nei 25 minutes, iš viso jam numatyta valanda laiko, todėl po egzamino galima nesiverčiant strimgalviais viską dezinfekuoti.

S. Šuminas akcentavo, kad vietų norintiems laikyti ir A, ir B kategorijos egzaminus netrūksta. Anot pašnekovo, jei įprastai šiuo metu būdavo sunku rasti laisvą vietą egzaminui būsimiems motociklininkams, šiuo metu laikantiems egzaminą su nuosava transporto priemone galima rasti laiko net tą pačią dieną. Laisvų vietų yra ir norintiems gauti B kategorijos vairuotojo pažymėjimą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)