„Patikrinimų metu vertinsime, ar ribojamas pirkėjų srautas, ar sužymėti atitinkami tarpai tarp pirkėjų eilėse, ar įleidžiami tik pirkėjai, dėvintys kaukes ir atvykstantys ne didesnėmis nei 2 asmenų grupėmis, ar paslaugų teikėjai paiso nurodymo prekybos vietose skelbti įspėjimus apie tai, kad rizikos grupėms priklausantiems asmenims nerekomenduojama lankytis parduotuvėse, ar sudaromos galimybės tinkamai lankytojų rankų higienai ir kitų karantino reikalavimų laikymasis“, – praneša NVSC Visuomenės sveikatos saugos kontrolės skyriaus vedėja Ingrida Skridailienė.

NVSC per šį savaitgalį planuoja patikrinti per 100 Elektros, buitinės technikos, santechnikos, sodo, daržo prekių, statybinių medžiagų, žemės ūkio technikos atsarginių dalių ir kitų autodetalių pardavimo vietų, 30 prekybos gėlėmis vietų, apie 20 sodininkystei ir daržininkystei skirtų priemonių pardavėjų, apie 70 drabužių, buities, laisvalaikio prekių, suvenyrų, avalynės ir galanterijos pardavimo vietų, rašoma pranešime žiniasklaidai. NVSC specialistai apsilankys ir soliariumuose, dėvėtų drabužių parduotuvėse, buitinės technikos remonto dirbtuvėse, Vilniaus, Klaipėdos, Panevėžio, Trakų ir keliose kitose turgavietėse.

„Norėčiau atkreipti grožio paslaugų teikėjų dėmesį, kad šiuo etapu įvedus karantino reikalavimų sušvelninimus, grožio paslaugų teikėjai vis dar negali pradėti verstis savo veikla. Grožio paslaugų teikimas – vis dar draudžiamas“, – įspėja I. Skridailienė.

Už patikrinimų metu nustatytus pažeidimus bus taikoma administracinė atsakomybė. Asmenims, nesilaikantiems reikalavimų gresia bauda nuo 500 iki 1500 eurų, juridinių asmenų vadovams ar kitiems atsakingiems asmenims – nuo 1500 iki 6000 eurų.