Europos rankinio federacija (EHF) daro viską, kad neprarastų pajamų iš daugiausiai dėmesio sulaukiančių Čempionų lygos finalo ketverto varžybų.

Atrodo, daro net per daug.

Kelne (Vokietija) gegužės 30-31 dienomis turėjusi vykti sezono atomazga atidėta antrą kartą.

Iš pradžių finalo ketverto turnyrą ketinta perkelti į rugpjūčio 22-23 d. Pagal šį planą, birželį įprastu formatu turėjo būti sužaistos atkrintamosios varžybos, per kurias būtų paaiškėję pusfinalių dalyviai.

Tačiau EHF teko improvizuoti Šiaurės Reino-Vestfalijos vyriausybei uždraudus stambius viešuosius renginius iki pat rugpjūčio pabaigos.

Dabar nutarta finalo ketvertą atidėti iki gruodžio 28-29 d.

Tai reiškia, jog užbaigti šį sezoną teks įpusėjus ateinančiam – jei tik koronavirusas leis rudenį pastarąjį pradėti kaip įprasta.

Maža to, neaišku, kaip bus atrinkti finalo ketverto dalyviai. EHF vykdomasis komitetas pasitarimą dėl to rengs po savaitės. Gali būti, kad atrankos varžybų bus atsisakyta, o kelialapiai be kovos atiteks stipriausioms reguliaraus sezono ekipoms: „Barcelona“ (Ispanija) ir „Paris Saint-Germain“ (Prancūzija) iš A grupės, „Kiel“ (Vokietija) ir Vesprėmo „Telekom“ (Vengrija) iš B grupės.

Tokie viražai ne vienam kelia nuostabą.

„Kuo toliau nustumsime finalo ketvertą kalendoriuje, tuo arčiau jis atsidurs kito sezono kulminacijos. Taigi, teks žaisti du finalo ketvertus per pusmetį. Būtų labai keista. Pateisinti tokį sumanymą galima nebent tuo atveju, jei šis turnyras uždirba tiek pinigų, kad be jo tiesiog neįmanoma išgyventi“, – svarstė Danijos rinktinės ir „Flensburg-Handewitt“ (Vokietija) klubo žaidėjas Lasse Svanas Hansenas.

Ypač keistoje situacijoje atsidūrė norvegas Sanderis Sagosenas. 23-ejų rankininkas jau sukirto rankomis su „Kiel“ klubu, į kurį ateinančią vasarą persikels iš „Paris Saint-Germain“.

Teoriškai S. Sagosenas kitą gruodį turėtų žaisti tai vienoje, tai kitoje komandoje.

„Mano galva, geriausia būtų šį sezoną nutraukti. Dar geriau būtų jį užbaigti dabar, tačiau tai neįmanoma. Tačiau jei tiesiog stumsime problemą nuo savęs vis toliau ir toliau, jos taip neišspręsime“, – apie EHF ekvilibristiką atsiliepė Norvegijos žvaigždė.

Ilgalaikę sutartį su Kelno „Lanxess“ arena turinti EHF Čempionų lygos finalo ketverto turnyrus čia rengia nuo 2010 metų.

Toje pačioje arenoje gegužę turėjo vykti ir krepšinio Eurolygos finalo ketvertas, kurio likimas taip pat neaiškus.

Į šio sezono Čempionų lygos trofėjų dar pretenduoja vienas lietuvis – 2018 metų nugalėtojas Jonas Truchanovičius su „Montpellier“ klubu. Prancūzai aštuntfinalyje turėtų susitikti su „Flensburg-Handewitt“ komanda.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)