Smarkokas vėjas rytą pūs iš vakarų, įdienojus suksis iš šiaurės vakarų, taps žvarbesnis ir dar stipresnis: daug kur gūsiai sieks 15–20 m/s, rytą pajūryje, dieną šiauriniuose, šiaurės rytiniuose rajonuose vietomis iki 23 m/s. Aukščiausia temperatūra šiandien sieks 8–13 laipsnių šilumos.

Penktadienį Lietuva išliks minėto ciklono pietvakarinėje – šaltesnėje dalyje.

Naktį kritulių bus nedaug ir tik vietomis. Vakarų, šiaurės vakarų vėjas aprims, tik šiaurės rytuose jo gūsiai dar sieks 15 m/s. Pragiedrėjus temperatūra kris iki nulio ar bus silpnai neigiama, tad žemesnėse drėgnesnėse vietose reikėtų pasisaugoti plikledžio. Išimtis – pajūris: ten naktį laikysis apie 4 laipsnius šilumos.

Penktadienio dieną trumpi krituliai, daugiausia lietus, vėl numatomi daugelyje šalies vietovių. Vėjas išliks vakarų, šiaurės vakarų, 9–14 m/s, vietomis gūsiai sustiprės iki 15–18 m/s. Diena bus gana vėsi: vyraus 7–10 laipsnių šiluma ir tik pietiniame šalies pakraštyje gali sušilti iki 11–12 laipsnių.

Šeštadienį didesnių orų permainų vargu ar sulauksime. Naktį vietomis, dieną daug kur numatomi trumpi krituliai, daugiausia lietus. Vakarų, šiaurės vakarų vėjas vis dar nerims. Temperatūra naktį svyruos apie nulį, o dieną mažai kur viršys 10 laipsnių šilumos.

Šaltinis
Temos
Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)