„Kalbėjausi su juo, kai tik pristačiau šią iniciatyvą. Nesikalbėjau su juo, kol nebuvau gavęs tvirto pritarimo iš kitų lyderių, bet pasikalbėsiu artimiausiomis valandomis“, – sakė E. Macronas interviu radijui „France Internationale“.

Prancūzijos lyderis pridūrė: „Manau, kad prezidentas V. Putinas būtinai sutiks, ir kai jis duos sutikimą, mes galėsime surengti vaizdo konferenciją ir paskelbti šį raginimą iškilmingai, ryžtingai ir efektyviai.“

E. Macronas pranešė, kad jau sulaukė palaikymo iš kitų likusių Jungtinių Tautų Saugumo Tarybos nuolatinių narių lyderių: Kinijos prezidento Xi Jinpingo, Jungtinių Valstijų vadovo Donaldo Trumpo ir Jungtinės Karalystės premjero Boriso Johnsono.

Pirmasis raginimą visoms šalims nutraukti ugnį visuose vykstančiuose konfliktuose kovo 23 dieną paskelbė JT generalinis sekretorius Antonio Guterresas.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (69)