Pirmadienį automobiliais ar viešuoju transportu keliaujantys žmonės jau galėjo internetu teikti prašymus išduoti leidimus.

Leidimų sistema, kuri pradės veikti nuo trečiadienio, gali būti išplėsta, kad prireikus būtų galima stebėti ir tuos gyventojus, kurie judės tiesiog savo rajone, pranešė institucijos.

Anksčiau pareigūnai planavo priskirti maskviečiams nuskaitomus brūkšninius kodus, kad galėtų tikrinti, ar gyventojai laikosi griežtų izoliacijos taisyklių, tačiau ši mintis sulaukė prieštaringų vertinimų.

Kiekvieną kartą, norėdami išeiti iš namų, žmonės būtų turėję gauti QR kodą.

Galiausiai idėjos buvo atsisakyta skaitmeninių leidimų naudai.

Skaitmeninių leidimų, leidžiančių keliauti į darbą Maskvoje, skaičius svyruos nuo 1 mln. iki 1,5 mln., pirmadienį pareiškė Maskvos informacinių technologijų departamento vadovas Eduardas Lysenka.

Maskviečiams leidžiama išeiti iš namų tik pavedžioti šunis, išnešti šiukšles ir apsipirkti artimiausioje parduotuvėje ar vaistinėje.

Rusijoje per pastarąsias 24 valandas nustatyti 2 558 nauji užsikrėtimo COVID-19 atvejai, o bendrai 82 Rusijos regionuose užregistruoti 18 328 atvejai, sakoma pirmadienį paskelbtame kovos su koronaviruso plitimu štabo pranešime.

1 355 iš naujų atvejų užregistruoti Maskvoje, 495 – Maskvos regione ir 121 – Sankt Peterburge.

Mirčių nuo koronaviruso skaičius per pastarąsias 24 valandas Rusijoje padidėjo 18 iki 148. Dešimt mirties atvejų užregistruota Maskvoje, trys – Žemutinio Naugardo srityje, du – Čečėnijoje, vienas – Maskvos regione, vienas – Murmansko srityje ir vienas – Šiaurės Osetijoje.

Tankiai apgyvendinta sostinė, kurioje gyvena daugiau nei 12 mln. žmonių, tapo ligos epicentru – čia užfiksuota 10 158 užsikrėtimo ir 72 mirties atvejai.

Maskvoje judėjimo apribojimo priemonės taikomos nuo kovo 30 dienos, tačiau susirgusiųjų skaičius sparčiai auga, o ligoninės netrukus pasieks savo galimybių ribas, pažymi pareigūnai.