Sekmadienį šalyje buvo užregistruotos 525 mirtys nuo koronavirusinės infekcijos COVID-19. Tai buvo mažiausias skaičius nuo kovo 19-osios.

Iš viso Italijoje COVID-19 priskiriamos 16 523 mirtys – daugiau nei bet kurioje kitoje pasaulio šalyje. Pasveiko 22 837 žmonės.

Bendras infekuotųjų skaičius nuo epidemijos pradžios, įskaitant pasveikusius ir mirusius žmones, sudaro 132 547. Sekmadienį buvo pranešta apie 128 948 užsikrėtimo atvejus.

Pasak departamento atstovų, pirmą kartą pastarosiomis savaitėmis naujų užsikrėtimo atvejų skaičius nesiekia 2 tūkstančių – 1 941 infekuotasis. „Noriu pažymėti, kad trečią dieną paeiliui mes fiksuojame neigiamą prieaugį intensyviosios terapijos skyriuose, ir tai – teigiamas veiksnys“, - pareiškė departamento vadovas Angelas Borrellis.

Kaip pažymėjo labiausiai nuo epidemijos nukentėjusio Lombardijos regiono, kur užfiksuota beveik pusė visų infekuotųjų ir mirusiųjų, vadovai, ten naujų užsikrėtimo atvejų skaičius mažėja.

Praėjusių metų pabaigoje Kinijos Uhano mieste prasidėjęs naujojo koronaviruso sukeliamo susirgimo protrūkis išplito į daugumą pasaulio šalių. Kovo 11 d. Pasaulio sveikatos organizacija jį pripažino pandemija. Naujausiais duomenimis, pasaulyje koronavirusu užsikrėtė daugiau kaip 1,3 milijono žmonių, per 70 tūkstančių infekuotųjų mirė.