D. Varnas trečiadienį laidoje „Delfi diena“ įvardijo, kad Ukmergės ligoninėje dirba 441 darbuotojas, 28 iš jų nustatytas koronavirusas, 232 karantine, tačiau tvirtino, kad jokių klaidų nebuvo padaryta ir teigė, kad Ukmergės ligoninę netrukus vėl bus galima atidaryti.

„Ligoninė neveikia jau nuo kovo 19 dienos, yra tik slaugos skyrius, kuriame vienu momentu, kai trūko gydytojų, pagalbos atsiuntė Vilniaus universitetinė ligoninė. Dirbančiųjų turime 48, jei gerai pamenu. Iš viso personalo šiuo metu dirbančius. Kol kas problemų nėra, – tvirtino D. Varnas. – Reikėjo pagalbos, susisiekėme su Santaros klinikomis, gavome penkis gydytojus. Viskas vyksta. Vieni kitiems padeda.“

Jo teigimu, dabar reikia suremti pečius, o ne ieškoti kaltų. „Aš nematau jokių klaidų, kurios būtų padarytos Ukmergėje. Aš galiu tai garantuoti savo pareigomis – nematau nei vienos klaidos“, – laidoje tikino D.Varnas.

Šiuo metu saviizoliacijoje esantis Ukmergės ligoninės vadovas R. Cvilika prieš kelias paviešino laišką, kuriame išsakę nuogąstavimus ir vylėsi, kad ligoninė netrukus vėl galės funkcionuoti. D. Varnas teigė, kad ji tikrai netrukus galės vėl atverti duris ir teikti pagalbą pacientams.

„Jei viskas bus pagal planą, niekus nesimėtysime ir nebus daugiau protrūkių, kurių, tikiu, daugiau tikrai nebus, nes padarėme tikrai labai daug darbo, kad nebūtų jokio didesnio protrūkio, manau, po balandžio 6 dienos, kai, kiek pamenu, bus paskutinio gydytojo paskutinė saviizoliacijos diena, turėtų ligoninė palaipsniui pradėti startuoti“, – teigė laidos „Delfi diena“ pašnekovas.

Visas pokalbis laidoje „Delfi diena“:

Delfi primena, kad antradienį Ukmergės ligoninės vadovas išplatino viešą kreipimąsi, kuriame papasakojo apie padėtį jo gydymo įstaigoje.

„Siekdami tęsti testavimą likusiomis kukliomis ligoninės darbuotojų pajėgomis, bendradarbiaudami su PSPC (pirminio sveikatos priežiūros centro) darbuotojais, įrengėme koronaviruso testų paėmimo punktą prie ligoninės priimamojo skyriaus. Tad jau nuo penktadienio (kovo 27) pradėjome testuoti izoliacijos besilaikančius ligoninės darbuotojus.

Jų testavimas užtruko net 4 dienas ir tęsėsi iki pat pirmadienio vakaro, nes dėl sudėtingos procedūros per dieną galėjome paimti tik 40–60 testų (paimti vieną testą laikantis visų saugumo reikalavimų užtrunka apie 10 min.). Šiuo metu yra gauti 229 iš 283 darbuotojų tyrimų atsakymai. Deja, 20-čiai iš jų buvo patvirtintas virusas. Tad iš viso, antradienio ryto duomenimis, turime 28 koronavirusu užsikrėtusius darbuotojus. Stengsimės, kad jiems būtų užtikrinta reikiama medicininė ir psichologinė pagalba“, – rašė Rimvydas Civilka.