„Dirbame pilnu pajėgumu. Iš įtariamų turėjome atvejį, kai moteris gimdė. Buvo veikiama pagal visas saugumo taisykles, laimei, šis atvejis nepasitvirtino. Paskutinės naujienos: atlikta 214 tyrimų, 12 jų yra teigiami. Du gauti iš mobilių punktų, likusieji asmenys buvo atvežti greitosios pagalbos, ištirti pas mus. Tarp naujų atvejų du yra nustatyti medikams“, – su „Delfi“ dalijosi Klaipėdos universitetinės ligoninės vyr. gydytojas Vinsas Janušonis.

Medicinos įstaigas vadovas neslepia, kad kur tiksliai plinta koronavirusas, atsekti jau nebeįmanoma.

„Vienas medikų yra mūsų ligoninės, antras – iš kitos ligoninės. Nustatyti užkrato šaltinį vis sunkiau, dabar jau neįmanoma pasakyti, kur žmogus gali jį gauti. Mūsų ligoninės medikas neturėjo tiesioginio kontakto su pacientais, jis neturintis nieko bendro su židiniais. Gydytojas važiavo autobusu, ėjo į parduotuvę, nes slaugo mamą. Sunku pasakyti, kur galėjo susidurti su infekcija“, – atvirauja V. Janušonis.

Šiuo metu Klaipėdos universitetinėje ligoninėje vienas atvejis dėl COVID-19 yra sunkus. Kaip „Delfi“ sakė V. Janušonis, žmogaus plaučiai ventiliuojami, jo būklė sudėtina. Vyras į ligoninę buvo atvežtas kartu su sūnumi, kuris jau pasveikusiųjų sąraše.

Dar keturi sunkios būklės pacientai ligoninėje gydomi dėl kitų ligų ir yra garbaus amžiaus. Jiems taip pat nustatyti COVID-19, tačiau šių asmenų būklė nebuvo gera jau iki viruso nustatymo.