„Dėl logistinių vingrybių šįkart tikslaus priemonių skaičiaus pasakyti negaliu. Žinau, kad tai užsakymas, kuris bus pristatytas dviem reisais. Antrasis lėktuvas turėtų leistis po kelių dienų. Jais bus atgabenta:

– 12 mln. vienetų pirštinių;
– daugiau kaip milijonas vienkartinių kaukių;
– 114 tūkst. batų apsaugų;
– daugiau kaip 65 tūkst. apsauginių akinių;
– daugiau kaip 50 tūkst. respiratorių;
– 26 tūkst. vienetų apsauginių drabužių;
– 114 pacientų stebėjimui skirtų monitorių

Visa tai vėl bus skirta mūsų pirminei grandžiai kovoje su koronavirusu – medikams. Privalome juos aprūpinti“, – rašo S. Skvernelis.

Premjeras pakartojo ir tai, jog per dvi savaites privaloma užtikrinti, kad visos apsaugos priemonės būtų prieinamos visiems Lietuvos gyventojams:

„Ir pakartosiu tai, ką šiandien jau rašiau: Ekonomikos ir inovacijų ministerijai pavesta per dvi savaites užtikrinti, kad dezinfekciniai skysčiai, o svarbiausia – kaukės bei kitos reikalingos apsaugos priemonės būtų prieinamos VISIEMS Lietuvos gyventojams. Gamyba Lietuvoje, užsakymai užsienyje – visi variantai galimi. Svarbu greitis.

Galiausiai darsyk dėkui žmonėms, kurie dirba dieną naktį tam, kad apsaugos priemonės visų pirma būtų nupirktos, antra – kuo greičiau pasiektų Lietuvą. Tokių žmonių ne vienas ir ne du. Ir dirba jie tikrai šauniai“, – rašo S. Skvernelis.