Kaip praneša portalas lrytas.lt, šiandien izoliuotas ir paskutinis iki šiol ligoninėje dar dirbęs gydytojas. Beveik 100 garbaus amžiaus pacientų liko be gydytojų priežiūros.

„Miestas nebus uždarytas – bent kol kas. Kažkokie ypatingi apribojimai taip pat dar nėra įvedami. Tačiau ko tikrai primygtinai prašome ukmergiškių – susilaikyti nuo absoliučiai visų nebūtinų keliavimų po miestą. Įskaitant draugų, giminių lankymą bei panašius dalykus. Kitų miestų gyventojus raginame susilaikyti nuo nebūtinų kelionių į Ukmergę“, – feisbuke po posėdžio rašė premjeras Saulius Skvernelis, vadovaujantis komitetui dėl COVID-19 sukeltos situacijos valdymo.

„Policijos bus paprašyta itin griežtai ir nuolat tikrinti, ar asmenys, kurie turi būti saviizoliacijoje, to laikosi. Lygiai taip pat bus stebima, ar visi gyventojai laikosi karantino reikalavimų. Piktybiškai to nepaisantiems ar ignoruojantiems bus taikoma atsakomybė“, – sako jis.

Kaip pranešė Vyriausybė, Sveikatos apsaugos ministerijai nurodyta plėsti ukmergiškių testavimo apimtį, čia bus įsteigtas mobilusis patikros punktas. Vietos medikams, savanoriams, policijos pareigūnams, savivaldybės darbuotojams ir kitiems bus skirtos papildomos apsaugos priemonės.

Be kita ko, suderinus su vietos savivaldybe, planuojama dezinfekuoti pagrindines miesto gatves ir kitas vietas.

„Pabrėžiu, kad maisto ir kitų būtinųjų prekių tiekimui į Ukmergę nebus taikomi jokie ribojimai, žmonėms nėra ko nerimauti, tikrai nieko nepritrūks“, – teigia S. Skvernelis.

Ukmergėje nuo COVID-19 mirė trys žmonės. Koronavirusas nustatytas ir aštuoniems ligoninės medikams, dauguma personalo šiuo metu yra saviizoliacijoje, ligoninėje veikia tik vienas skyrius, jo pacientai ir ligoninės personalas – testuojami.

Kaip Delfi tikino apie Ukmergės ligoninės darbą žinantis vietinis, šioje įstaigoje – tikras chaosas. Savo tapatybės atskleisti nenorėjęs asmuo pasakojo, kad ligoninėje dirbti liko tik vienas gydytojas. Neva jis iš darbo nebuvo išėjęs jau kelias paras.

Pasak ukmergiškio, ligoninėje liko dirbti tik 5 slaugytojos, visi jie – pervargę. „Delfi” primena, kad po to, kai koronavirusas diagnozuotas Ukmergės ligoninės gydytojai, izoliuotis namuose turėjo net 240 medikų, kurie turėjo kontaktą su užsikrėtusiąja. Kaip informavo Ukmergėje gyvenantis asmuo, tie medikai, kurie neturėjo izoliuotis, pasiėmė nedarbingumą pažymėjimą. Apie visą tai paklausėme Ukmergės ligoninės vyriausiojo gydytojo R. Civilkos. „Labai įtempta situacija ligoninėje, nes šiai dienai 240 medikų yra karantine, tai skaičiai įspūdingi. Su personalu problema darosi didžiulė”, – sakė įstaigos vadovas.

R. Civilka nepatvirtino, kad neva dirbti likęs vienas gydytojas iš darbo vietos neišeina jau kelios dienos, tačiau patvirtino, kad jis iš gydytojų dirba vienas.

„Jis turėjo pamainą, jį pakeičia, viskas tvarkoje. Dirba jis pagal grafiką, nieko baisaus tikrai. Mes turime sąrašą, greitai turėtų dar grįžti iš karantino vienas kitas gydytojas, – sakė R. Civilka. – Nuo šiandien yra likęs tik Slaugos skyrius, nėra jokių ligonių kituose skyriuose. Dirba slaugos gydytojas. Šitą problemą mes jau kėlėme, kad gali mums pritrūkti personalo. Bendravome su Sveikatos apsaugos ministerija ir Santariškių direktore valdymui, kuri yra atsakinga už šį regioną Vilniaus.”