Atlikėja į karantiną žvelgia ramiai ir nepanikuoja – gimtadienio vakarienę gamino namuose, o kasdien būti tarp keturių sienų Liepai taip pat nėra problema.

„Tikrai nepergyvenu – gal taip yra dėl mano būdo, aš mėgstu būti namuose, turiu čia daug veiklos. Suprantu, kad užsidarymas yra ne dėl ko kito, o tik dėl mūsų pačių ir artimųjų gerovės. Gaila, tą suvokia ne visi – daliai žmonių karantinas yra ilgos atostogos“, – Delfi pasakoja Liepa.

Tiesa, žinoma moteris gali pasidžiaugti, jog ne visi jos darbai yra priverstinai sustabdyti ar nukelti – ji iki šiol drauge su gydytoju Alvydu Unikausku filmuojasi laidose, tačiau tai daro laikydamiesi visų saugumo reikalavimų.

„Dirbame, kad namuose sėdintys žmonės ir toliau turėtų bent kažkokią pramogą. Žinoma, studijoje būna minimaliai žmonių, naudojame reikalingas priemones“, – atvirauja atlikėja.

Saugoti sveikatą ir stiprinti imunitetą šiuo metu itin svarbu. Liepa džiūgauja, kad ekstremali situacija privertė į savęs priežiūrą pažvelgti kitu kampu.

„Kol dar nebuvo paskelbtas karantinas, visaip bandžiau išvengti sporto – rasdavau įvairiausių pasiteisinimų. O štai dabar laiko yra viskam. Namuose turime visas reikalingas priemones sportui, taip pat turime šunį, tad su vyru esame priversti kasdien išlįsti iš namų. Einame į mišką“, – sako laidų vedėja.

Liepa prisipažįsta, kad dirbdama laidoje, kurioje kalbama apie sveikatą, gauna daug naudingų žinių, kurias panaudoja kasdienybėje.

„Ne tik sportuojame, bet ir stengiamės gerai išsimiegoti, valgyti kokybišką maistą – neapsiribojame vien kruopomis, makaronais ar saldumynais. Tai padeda palaikyti imuninę sistemą. Žinoma, tą reikėtų daryti ne tik karantino metu. Tai puikus laikas įvertinti sveikatos svarbą – juk jei nebus sveikatos, nereikės nei mokslų, nei darbo, nei kitų žmonių“, – šypteli pašnekovė.

Žinomai atlikėjai didelę įtaką padarė ir profesoriaus A. Unikausko mintys – Liepa mano, jog naudinga išgirsti, ką sako žmogus, kuris savo žodžius pagrindžia mokslinių tyrimų išvadomis.

„Aš dabar suprantu, kad svarbiausia palaikyti organizmą normalioje būklėje ir jo nealinti. Organizmas mus perspėja, jei kažkas negerai – nepaisant to, vistiek grūdame į jį įvairiausią šlamštą. Anksčiau galvodavau, kaip numesti svorio, kokią dar dietą pasirinkti, bet dabar atėjo suvokimas, kad gražaus kūno paslaptis tikrai ne dietose. Dabar visi turime daug gražaus laiko, todėl rekomenduoju jį išnaudoti teisingai“, – sako Liepa ir linki visiems išlikti sąmoningiems karantino metu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (66)