Gegužės mėnesio ateities sandorių „Brent“ rūšies naftos kaina Londono biržoje „ICE Futures“ nuo sesijos pradžios krito 1,21 JAV dolerio, arba 4,46 proc., iki 25,92 JAV dolerio už barelį.

O balandžio mėnesio ateities sandorių WTI rūšies naftos kaina Niujorko prekių biržoje (NYMEX) nusileido 0,62 JAV dolerio, arba 2,58 proc., iki 23,39 JAV dolerio už barelį.

Trečiadienio ryte naftos kainos kilo, nes investuotojus nudžiugino žinia apie tai, jog senatoriai demokratai ir JAV prezidento Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) administracija naktį į trečiadienį pasiekė susitarimą dėl 2 trln. JAV dolerių vertės ekonomikos skatinimo priemonių paketo.

Dieną anksčiau Amerikos naftos institutas (API) pranešė, kad JAV komercinės naftos atsargos per praėjusią savaitę sumažėjo 1,35 mln. barelių.

Tačiau agentūros „S&P Global Platts“ apklausti analitikai prognozuoja, jog atsargos padidėjo vidutiniškai 2,5 mln. barelių.

Oficialūs atsargų duomenys bus paskelbti vėliau trečiadienį.

Tuo tarpu fizinėje rinkoje parduodamos naftos kainos yra gerokai mažesnės už „Brent“ ar WTI kainas ir tai rodo „juodojo aukso“ pasiūlos perteklių, rašo agentūra „Bloomberg“.

„Fizinė rinka kenčia ir padėtis tik blogės, – pažymėjo „Gunvor“, vienos didžiausių pasaulyje naftos prekybos įmonių, vadovas ir pagrindinis savininkas Torbjornas Tornqvistas (Torbjornas Tornkvistas). – Artimiausiomis savaitėmis pamatysime visą pasiūlos pertekliaus mastą.“

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)