„Nesibūriuokime parkuose ir kitose atvirose viešose erdvėse. Laikykimės saugaus atstumo. Didesnis nei dviejų metrų atstumas ir trumpesnis nei 15 minučių kontaktas. Venkime tiesioginio asmeninio kontakto. Laikykimės asmens higienos. Neleiskite, kad vaikų žaidimų aikštelėse vienu metu žaistų daugiau nei vienos šeimos vaikai. Saugokite save, saugokite artimuosius. Nesukelkite papildomų rūpesčių tiems, kurie jumis rūpinasi“, – tokios rekomendacijos skamba iš policijos automobilio, stovinčio netoli vandens telkinio.

Lietuvos policijos atstovas žiniasklaidai Ramūnas Matonis sakė, kad tokie perspėjimai iš policijos automobilių pradėjo skambėti nuo vakar. Tam, pasak jo, papildomų pajėgumų nereikėjo – rekomendacijas žmonėms skleisti padeda jau šiaip ar taip patruliuojantys pareigūnai, tik jų maršrutai buvo labiau priartinti prie populiarių žmonių susibūrimo vietų.

„Kur yra tik vienas kitas žmogus, pats policininkas gali pasakyti, o kur didesnės teritorijos, daugiau žmonių, leidžiame įrašą“, – sakė R. Matonis.

Pasak jo, žmonės į perspėjimus reaguoja geranoriškai, į juos įsiklauso ir atsižvelgia.