Trečiadienio vakarą keltas atvyko į uždarą Klaipėdos jūrų krovinių kompanijos („KLASCO“) teritoriją. 137 keleiviai grįžo 108 automobiliais. „KLASCO“ kompanijos atstovai sako, kad ėmėsi visų saugumo priemonių.

Nėra aišku, ar sugrįžtantys namo žmonės neturėjo sąlyčio su koronovirusu jau sergančiais asmeninis.

Į uždarą teritoriją įleidžiami tik specialių tarnybų atstovai, kurie tikrina atvykusiųjų būklę.

„Laivas „Baltivia“, kuriuo parplukdomi lietuviai, dėl paskelbto karantino negalėję kitais būdais parvykti į Lietuvą, šalį pasieks šį vakarą. Laivas iš Zasnico uosto išplaukė vakar (kovo 17 d.). Pirminiais duomenimis, Klaipėdos uoste laivas turėtų švartuotis 18.00 - 18.30 val. Lietuvos Respublikos susisiekimo ministro Jaroslavo Narkevičiaus vardu norime padėkoti tiek krantinės naudotojams Klaipėdos jūrų krovinių kompanijai KLASCO, tiek laivo agentavimu užsiimančiai bendrovei „Limarko jūrų agentūra“, kurie sutelkė visas jėgas, kad šis laivas būtų operatyviai priimtas. Įmonės deda pastangas, kad paslaugos būtų suteiktos neatlygintinai. Tai puikus pavyzdys, kaip privatus verslas ir valstybinis sektorius gali susivienyti sprendžiant valstybei ir jos piliečiams svarbius klausimus“, – sakė Vidmantas Paukštė, Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos infrastruktūros direktorius, l. e. generalinio direktoriaus pareigas.

Uosto direkcija praneša, kad keltas „Baltivia“ pagal tarpvyriausybinį susitarimą parplukdys Lenkijos pasienyje užstrigusius lietuvius, kurie dėl koronaviruso Lenkijai uždarius sienas nebegalėjo grįžti Lietuvą. Iš viso kelte plaukia apie pusantro šimto keleivių, dauguma jų grįžta su transporto priemonėmis.

Susisiekimo ministro atstovė spaudai Aldona Grinienė BNS tvirtino, kad iš viso kelte plukdomi 99 automobiliai su 137 keleiviais, 95 jų yra Lietuvos, 34 Latvijos ir 8 Estijos piliečiai. Kelionė iš Zasnico truko apie 18 valandų.

Policijos pareigūnai iki pasienio konvojumi lydės užsienio piliečius, kurie vyksta į Latviją.