„Galvojame, kad dar bus kokie nors kiti variantai, jog galėsime dalyvauti kitu būdu, bet paaiškėjo, kad jų nebėra. Na, ką, dirbsime toliau“, – nosies nenuleidžia pašnekovas.

„Lietuva dalyvauti gali kitame konkurse kitais metais, o ar tai bus „The Roop“, ar ne – spręs Lietuvos televizija. Mūsų komentaras šioje situacijoje menkiausias, nors, aišku, labai gaila, kad taip nutiko, jog neteks ten sudalyvauti, tačiau iš kitos pusės – tai nėra esminė problema. Tai tėra televizijos laida su dainininkas, pasaulis šiuo metu išgyvena kur kas didesnes ir aktualesnes problemas nei „Eurovizijos“ konkursas. Man atrodo, kad tai maža tragedija. Praneš televizija, ką dabar reikia daryti, kaip elgtis ir kas čia bus“, – kalbėjo L. Lučiūnas.

Muzikos atlikėjų vadybininkas pasidžiaugė, kad „The Roop“ per trumpą laiką spėjo užkariauti ne tik Lietuvos, bet ir Europos širdis.

„The Roop“ daina vis dar populiarėja, ją žadame ir toliau populiarinti. Ne tik dainą, bet ir šokį, kuris padeda geriau laiką leisti namie, uždarose patalpose“, – sako jis.

Pasiteiravus, ar nėra nusivylimo, kai Lietuvos atstovams šiemet buvo žadamos itin aukštos vietos, L. Lučiūnas šyptelėjo.

„Pranašaujamos ne tik geros vietos, mums buvo pranašaujamas laimėjimas. Gaila, bet šiuo atveju „Eurovizija“ kai kuriems žmonėms galėjo tapti mirties ar gyvybės klausimu. Juk žymiai yra geriau, jei tai liktų gyvybe“, – pabrėžė pašnekovas.

Pasiteiravus, kaip po viską keičiančių naujienų laikosi grupės lyderis Vaidotas Valiukevičius, L. Lučiūnas neslėpė, kad dėl greit besikeičiančios informacijos jis su dainininku dar nespėjo rimtai susiėsti ir pasikalbėti.

„Kol kas dar su Vaidotu nekalbėjome. Dabar kaip tik jis man rašo žinutę, tad tuoj pasišnekėsime. Viskas dar nauja. Bet kokiu atveju, pasidalinsime naujienomis jau netrukus“, – pažadėjo jis.

„Žinoma, daug darbų pasikeis. Pradėjome jau reklamuoti Lietuvą, save, tad tęsime šiuos darbus, tai tikrai nesustos“, – pridūrė prodiuseris.

Delfi primena, kad žinia, jog dainų konkursas Roterdame gegužę neįvyks, oficialia tapo trečiadienį.

„Apgailestaudami pranešame, kad 2020 m. „Eurovizijos“ dainų konkursas Roterdame atšaukiamas. Kelias pastarąsias savaites apsvarstėme daugybę alternatyvų, kaip surengti „Eurovizijos“ konkursą. Deja, Europoje plintant COVID-19 virusui, o konkurso transliuotojų ir Nyderlandų vyriausybėms įvedus apribojimus, Europos transliuotojų sąjungai (ETS, angl. EBU) teko priimti sunkų sprendimą – neįmanoma rengti konkurso, kaip planuota“, – pranešė organizatoriai.

„Keista ir liūdna. Nes Lietuva praranda didelę tikimybę rengti „Euroviziją“, – po žinios apie renginio atšaukimą lrt.lt sakė V. Valiukevičius.

Apie neeilinę situaciją Delfi komentavo ir LRT vyriausiasis prodiuseris Audrius Giržadas.

„Kol kas paskelbta tik viena žinia, kad tikrai gegužės mėnesį „Eurovizija“ neįvyks ir, kad ji tikrai įvyks po metų. Kuriam mieste, kokiu formatu, ar dalyvaus tos pačios dainos, kurios buvo išrinktos dabar, ar tie patys atlikėjai, tik su kitomis dainomis, ar iš viso šiems bus tik padėkota ir vėl bus rengiamos naujos atrankos ir vėl ratas suksis iš naujo – niekas dar nėra nuspręsta. Visa tai toliau bus sprendžiama ir galvojama, ką daryti“, – teigė jis.

Šiemet išrinkti atstovai Lietuvai, grupė „The Roop“, plačiu mastu buvo vertinami, kaip itin stiprūs konkurentai, galintys užimti ir labai aukštą vietą. Kaip sako A. Giržadas, mums visiems tai – didelis praradimas.

„Mes tikrai labai tikėjomės labai aukštų vietų, jeigu ne pergalės. Deja, niekas negalėjo numatyti, kad pasaulį užgrius tokia pandemija. Manau, dabar svarbiausia yra susitvarkyti šioje situacijoje, ją išgyventi, o „The Roop“ talentas nuo to tikrai nesumažės. Mes jų nepamiršime, esame labai dėkingi ir už puikią dainą, ir už visas pastangas. Jie tikrai nebus pamiršti ir palikti. Tikiuosi, kad mes dar juos pamatysime didžiojoje „Eurovizijos“ scenoje. Nedėkime taško šitoje „The Roop“ eurovizinėje istorijoje“, – su viltimi kalba pašnekovas.

Jis sakė, kad EBU dar svarstys, kaip ir kur kitąmet rengti „Euroviziją“, o ir Lietuvai niekas nedraudžia vistiek į konkursą išsiųsti grupės „The Roop“.

„Jeigu ir su kita daina, bilietą jiems galime gražinti. Ir mūsų, ir jų taisykles galima koreguoti“, – Delfi sakė A. Giržadas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)