Ispanas mirė sekmadienį Malagos ligoninėje. Koronavirusas jam buvo diagnozuotas prieš keletą dienų. F. Garcia priklausė padidintos rizikos grupei, nes jau kurį laiką gydėsi nuo onkologinės ligos.

F. Garcia – jau septintasis Andalūzijos regione nuo koronaviruso miręs žmogus.

Klubo prezidentas Jose Bueno teikdamas žinias apie mirusį trenerį neslėpė esantis šokiruotas. Likus kelioms valandoms iki mirties F. Garcia bendravo su artimaisiais, jautėsi gerai, jo būklė medikų buvo įvardijama kaip „stabili“.

„Jis mylėjo treniruojamus vaikus, lyg jie būtų jo paties sūnūs. Stiprus, šaunus, futbolą mylėjęs žmogus, mūsų klube pradėjęs dirbti dar paauglystėje. Gedime kartu su Francisco šeima“, – sunkiai žodžius rinko J. Bueno.

„Sunku įsivaizduoti, ką darysime be tavęs, Francisco. Visuomet būdavai ten, kur labiausiai reikėjo pagalbos. Nežinome kaip, bet tęsime pradėtus darbus ir tai darysime tavo garbei. Niekada tavęs neužmiršime“, – jautrią žinutę „Twitter“ socialiniame tinkle išplatino „Atletico Portada Alta“ klubas.

Situacija dėl koronaviruso Ispanijoje yra kritinė. Per paskutinę parą užsikrėtusiųjų koronavirusu skaičius šalyje išaugo daugiau nei 1000 žmonių. Pirmadienio popietę oficialiais duomenimis užsikrėtusiųjų jau nustatyta 9191. Nuo viruso mirė 309 žmonės, iš jų daugiausia šalies sotinėje Madride.

Šalyje yra įvesta nepaprastoji padėtis, artimiausiu metu svarstoma apie išorinių valstybės sienų uždarymą. Nepaprastoji padėtis pirmadienio vyriausybės sprendimu buvo pratęsta dar 15 dienų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (63)