Bandymai derėtis dėl naujos valdančiosios koalicijos bus sustabdyti pusmečiui, ir 10 partijų, išskyrus olandakalbius kraštutinius dešiniuosius ir prancūzakalbius ultrakairiuosius, palaikys S. Wilmes pastangas.

Sutikimą dėl jos kandidatūros davus Belgijos karaliui Philippe'ui, ketvirtadienį parlamente turėtų įvykti balsavimas dėl pasitikėjimo.

„Nuo vyriausybės, besirūpinančios einamaisiais reikalais, pereisime prie pilnus įgaliojimus turinčios vyriausybės,.. vyriausybės, turinčios ribotą programą“, – sakė Senato vadovė Sabine Laruelle.

Kaip ir Belgijos artimiausiose kaimynėse, koronavirusas sparčiai plinta šalyje. Sekmadienį Belgijoje buvo užregistruoti 886 susirgimo atvejai; per dvi dienas jų skaičius išaugo 300.

S. Wilmer vyriausybė jau įsakė laikinai uždaryti mokyklas, barus ir restoranus, atšaukti didelius susibūrimus, be to, buvo rekomenduota esant galimybei darbuotojams dirbti iš namų.

Tačiau Belgijoje nuo 2018-ųjų gruodžio nėra parlamentinės daugumos, tad buvo būtina suformuoti koaliciją, kad S. Wilmes būtų suteikti įgaliojimai imtis daugiau veiksmų.