Laikinai ekonomikos ir inovacijų ministro pareigas einantis energetikos ministras Žygimantas Vaičiūnas sako, kad tai yra būtina prevencinė priemonė.

„Tačiau mums svarbu, kad renginius susiplanavusios ir juos vėlesniam laikui turinčios nukelti įstaigos patirtų kuo mažiau nesklandumų ir visų nereikalingų kliūčių būtų išvengta”, – pranešime sakė Ž. Vaičiūnas.

Laikinoji VPT vadovė Jovita Petkuvienė sako, jog esama kur kas didesnio poreikio keisti sutartis, ne tik dėl datos. Kiekvieną situaciją, anot jos, būtina vertinti atskirai.

„Kiekvieną atvejį reikia vertinti, kad tiek viena, tiek kita pusė nepiktnaudžiautų, kad nebūtų pasinaudojama šia situacija tais atvejais, kai tai nesusiję su koronaviruso aplinkybėmis“, – BNS aiškino J. Petkuvienė.

Kaip pavyzdį ji nurodė maitinimo įmones, aptarnaujančias mažiausiai dviem savaitėms uždarytas mokyklas, darželius ir kitas ugdymo įstaigas: „Jos tikrai kels klausimų, žmonės lieka be darbo.“

Jos teigimu, VPT rengia išsamų išaiškinimą ir netrukus jį pateiks.

Vyriausybė ketvirtadienį nutarė, kad ekstremalių situacijų metu masiniai renginiai uždarose patalpose nevyks bent iki kovo 27 dienos, todėl institucijų suplanuoti renginiai turi būti nukeliami.

Pasak ministerijos pranešimo, Viešųjų pirkimų įstatyme numatyta galimybė perkančiosioms organizacijoms keisti sutartis, jei jos negalėjo numatyti ypatingų aplinkybių ir kai tai iš esmės nepakeičia sutarties pobūdžio, o pakeitimo vertė neviršija 50 proc. sutarties vertės.

Tai reiškia, kad naujų viešųjų pirkimų procedūrų dėl renginio atlikti nereikia, o sutartys lieka galioti.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)