Variantų čia gali būti įvairių. Kiekvienas iš jų turi savų minusų ir pliusų. Tačiau neišnaudoti aukštų lubų teikiamų privalumų – neprotinga. Galų gale, galima paaukštinti grindis, įrengti pakylą ir padaryti joje daiktų saugyklą. Arba paslėpti ten ištraukiamas lovas. Puiki idėja: dieną – svetainė, vakare – miegamasis.

Jeigu jūsų kambarys didelis ir erdvus, ne tik aukštomis lubomis, neblogas variantas yra spinta atskirti tarsi “koridorių”, kurio viršuje įsikurs poilsio zona. Abiejose “koridoriuko” pusėse – talpios spintos. Vienoje iš jų sudėti drabužiai, kitoje, atviresnėje, kuri yra tarsi dvipusė sekcija, apgyvendintos knygos.

“Koridoriaus” gale – įėjimas į kambarį, viršuje – įrengtas aptvarėlis su jaukia poilsio zona, į kurią patenkama laiptais. Laiptų apačioje, siekiant išnaudoti erdvę, įsikūrė darbo stalas.

Antresolių viršus neatsitiktinai nudažytas balta spalva. Tai tarsi maskuotė, kurios dėka ši konstrukcija neatrodo gremėzdiška.

Jeigu turite vieną didelį kambarį aukštomis lubomis, jame galima išradingai įrengti kampelį vaikams, kuris atstos ir jų miegamąjį, ir žaidimų kampą. Tiesiog pasakų namelis! Konstrukcija atlieka daug funkcijų: nišose įrengtos lentynos knygoms, jose galima patalpinti žaislus arba norimas dekoracijas.

Balta spalva šiuo atveju vėl turi privalumų, tačiau ją galima derinti su linksmesne, pavyzdžiui, ryškiai geltona, suteikiančia žaismingumo ir šiltumo. Išradingai priderinta konstrukcija puikiai įsilieja į bendrą kambario vaizdą.

Jeigu lubos kambaryje nėra labai aukštos, tačiau jaučiate vietos stoką, darbo zoną puikiausiai galima kilstelėti truputį aukščiau, apačioje likusią erdvę užpildant spintomis. Galų gale, po pakyla gali rasti vietą lova, ištraukiama tik vakare.

Jeigu nejaučiate baimės esant žemoms luboms, miegamojo zoną galite pakelti aukščiau į viršų. Tuomet po ja galėsite įrengti spintas ir laimėti nemažai erdvės.

Turint butą su aukštomis lubomis, galimybių yra labai daug. Tereikia fantazijos bei noro ir atrasite originalų sprendimą pagal savo poreikius.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją