Švietimo įstaiga, kurioje mokosi virusu užsikrėtęs moksleivis, dviem savaitėms sustabdė mokymo procesą.

„Penktadienį Talino Kriistine (Kristynės) gimnazijos moksleiviui diagnozuotas naujasis koronavirusas. Berniukas buvo mokykloje, todėl čia mažiausiai dvi savaites nevyks pamokos. Mokyklos patalpos bus kruopščiai dezinfekuotos. Kol nebus pamokų, mokymo procesas vyks nuotoliniu būdu“, – pranešė Švietimo ir mokslo ministerija.

Kadangi neįmanoma nustatyti, su kuo mokykloje kontaktavo užsikrėtęs moksleivis, visų gimnazijos mokinių prašoma dvi savaites pabūti namuose, vengti kontaktų su kitais asmenimis, nedalyvauti sporto renginiuose ir nelankyti būrelių.

Ministerija mano, jog šios atsargumo priemonės būtinos siekiant užkirsti kelią viruso plitimui. Ministerija paprašė visų švietimo įstaigų vadovų būti pasirengusiems jas uždaryti dviejų savaičių laikotarpiui ir vykdyti mokymo procesą nuotoliniu būdu.

Sveikatos apsaugos departamentas savo ruožtu penktadienį pranešė, kad Estijoje užsikrėtusiųjų naujuoju koronavirusu skaičius padidėjo iki 10 žmonių. Minėtas moksleivis yra vienas iš 10 užsikrėtusiųjų.

Koronavirusas SARS-CoV-2, sukeliantis ligą COVID-19, buvo nustatytas dar penkiems žmonėms, praėjusį savaitgalį sugrįžusiems į Taliną iš Italijos šiaurinio Bergamo miesto skrydžiu per Rygą.

Departamentas nurodė, kad visi vasario 29 dieną reisu iš Bergamo į Rygą skridę keleiviai yra žinomi ir kad dedamos pastangos susisiekti su visais žmonėmis, su kuriais galėjo turėti kontaktų užsikrėtusieji.

Sveikatos apsaugos departamento duomenimis, devyni iš dešimties asmenų, kuriems diagnozuotas virusas, juo užsikrėtė Šiaurės Italijoje. JIe gydosi namuose.

Dar vienam COVID-19 susirgusiam asmeniui, Estijoje gyvenančiam Irano piliečiui, liga diagnozuota po viešnagės Irane. Į Estiją jis sugrįžo per Turkiją ir Latviją. Šiuo metu vyras gydomas infekcinių ligų ligoninėje, jo būklė gerėja.

Visame pasaulyje užsikrėtimų koronavirusu skaičius viršijo 100 tūkst.

Visame pasaulyje užsikrėtimų naujuoju koronavirusu skaičius viršijo 100 tūkstančių.

Daugiau kaip pusė iš jų – maždaug 55 tūkst. žmonių – pasveiko. Jie buvo išrašyti iš ligoninės. Nepaisant to, būta pakartotinių užsikrėtimo atvejų tarp asmenų, kurie jau buvo pasveikę nuo koronaviruso.

Koronaviruso aukų skaičius pasaulyje jau viršijo 3 400, vadinasi, šiuo metu mirtingumas siekia apie 3,4 proc. Vis dėlto sunku tiksliai apskaičiuoti mirtingumą, nes koronaviruso plitimas dar nesustabdytas, o užsikrėtusieji tebegydomi.

Daugiau kaip 80 proc. visų susirgimų užfiksuoti Kinijoje. Naujausiais duomenimis, Kinijoje iki šiol koronavirusu užsikrėtė 80 700 žmonių. 53 800 iš jų pasveiko, o tai yra daugiau nei 60 proc. visų susirgusių. Apie 3 000 mirė – maždaug 3,7 proc. visų užsikrėtusių žmonių.

Už Kinijos ribų didžiausi koronaviruso protrūkiai fiksuojami Pietų Korėjoje – 6 593 susirgimai, 42 mirtys, daugiau kaip 100 pasveikusių, Irane – 4 747 užsikrėtimai, 124 mirtys ir daugiau kaip 500 pasveikusių pacientų, Italijoje – 3 858 susirgę žmonės, 414 pasveikusių ir 148 mirtys, Japonijoje – 1 074 užsikrėtimai. 12 mirčių, 248 pasveikimai.

Tuo metu Prancūzijoje nuo ketvirtadienio vakaro užfiksuoti dar 154 užsikrėtimo naujuoju koronavirusu atvejai ir du nauji mirties atvejai. Iš viso Prancūzijoje užsikrėtė 577 žmonės, o mirė jau devyni susirgusieji.