Sandorio vertė, įskaitant „Qiagen“ skolą, kuri siekia 1,26 mlrd. eurų, sudarys apie 10,4 mlrd. eurų, pažymima Nyderlandų bendrovės paskelbtame pranešime.

„Thermo Fisher“ sumokės po 39 eurus už „Qiagen“ akciją, tai yra 23 proc. daugiau, palyginti su Nyderlandų įmonės akcijų kursu biržos pirmadienio prekybos sesijos pabaigoje.

Sandorį JAV bendrovė finansuos nuosavomis ir skolintomis lėšomis.

„Qiagen“ gaminami testai naudojami koronaviruso nustatymui keturiose Kinijos ligoninėse ir vienoje Prancūzijos ligoninėje. Naudojant šiuos testus, liga diagnozuojama maždaug per valandą.

Nyderlandų bendrovė taip pat gamina testavimo sistemas, skirtas onkologinių ligų nustatymui, teismo medicinos tyrimams ir maisto produktų saugos tikrinimui skirtus produktus.

„Thermo Fisher“ savo ruožtu pranešė, jog sandorį planuojama užbaigti 2021 metų pirmąjį pusmetį.

„Qiagen“ pernai skelbė, jog svarsto kelių galimų pirkėjų pasiūlymus, tačiau derybos baigėsi be rezultatų, nes Nyderlandų bendrovės netenkino nė vienas iš pasiūlymų.

Tarp bendrovių, su kuriomis pernai derėjosi „Qiagen“, buvo ir „Thermo Fisher“.

„Thermo Fisher Scientific“ yra galutinė kontroliuojanti Lietuvoje įsikūrusios medicinos ir mokslui skirtos įrangos gamintojos „Thermo Fisher Scientific Baltics“ akcininkė.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)