„Ną ką, 10 ėminių pradėti tirti. Ką tik dar kartą susitikau su vienintelės Lietuvoje spirito gamyklos vadovu. Jie pasiruošę dezinfekcinį skystį gaminti jau dabar. Šiandien. Yra smulkių niuansų. Pvz., gal nepakaks vienodo standarto pakuočių ir jos skirsis ar pan., bet tai smulkmena. Dabar eilė parodyti valstybei, kaip sukasi biurokratiniai dantračiai.

Jau vakar oro ir jūrų uostuose pradėjo dirbti kariai. Šiandien žurnalistams bus parodyta, kaip sutinkamas lėktuvas iš Milano. Beje, į Milaną skrendančių žmonių skaičius labai mažėja. Iš 160 užpildomos vos 35-40 vietų. Tai ir gerai, ir rizikos kelionių organizatoriams ir skrydžių bendrovėms.

Turim fiksuotų atvejų Egipte ir tai dar skaudžiau atsilieps mūsų kelionių organizatoriams. Sprendimai dėl šios valstybės dar nepriimti, bet netrukus bus svarstomi. Čia jau matau didesnes rizikas - kiek turizmo sektoriuje veikiančios bendrovės finansiškai pajėgios amortizuoti tokius smūgius ir kiek jų klientai apsaugoti, jei sektoriuje prasidėtų bėdos“, – feisbuke rašo S.Malinauskas.

Iš viso Lietuvoje dėl įtariamo COVID-19 atliktas 191 tyrimas, iš jų pirmadienį – 26. Paskutiniu etapu buvo ištirti 4 mėginiai, 21.15 val. pateiktais duomenimis, jie buvo neigiami. Naujų mėginių nepaimta.


Iš viso pasaulyje registruota daugiau nei 89 tūkst. susirgimų COVID-19, per 3 tūkst. žmonių mirė, kiek daugiau nei 45 tūkst. jau pasveiko.