„Pats laikas mums būti labiau vieningiems“, – sakė B. Gantzas, atidavęs balsą šalies centrinėje dalyje esančiame Roš Haajino mieste.

„Viliuosi, kad šiandien bus ta diena, kai mes pakeisime požiūrį, sustabdysime drabstymąsi purvais ir melagystes“, – sakė jis, įgeldamas B. Netanyahu.

Izraelyje pirmadienį vyksta jau treti per trumpesnį nei vienų metų laikotarpį rinkimai, nes po pernai balandį ir rugsėjį vykusių visuotinių rinkimų nei B. Netanyahu, nei B. Gantzui nepavyko suformuoti valdančiosios koalicijos.

Paskutinės viešosios nuomonės apklausos prieš rinkimus rodė, kad B. Netanyahu dešiniojo sparno partijos „Likud“ ir B. Gantzo vadovaujamo centristų aljanso „Mėlyna ir balta“ šansai laimėti yra apylygiai.

Prognozuojama, kad nė viena iš šių politinių jėgų neužsitikrins 61 vietos, reikalingos daugumai parlamente. Tai reiškia, kad viena iš stovyklų, norėdama stabilios valdančiosios koalicijos, turės sudaryti aljansus su mažesnėmis partijomis.

Po dvejų ankstesnių rinkimų to padaryti nepavyko. Nacionalistinės partijos „Yisrael Beitenu“ („Izraelis – mūsų namai“) vadovas Avigdoras Liebermanas atsisakė bendradarbiauti su abiem stovyklomis.

Atidavęs balsą okupuoto Vakarų Kranto Nokdimo nausėdijoje, kur gyvena, A. Liebermanas paragino Izraelio „tyliąją daugumą“ ateiti prie balsadėžių.

„Viskas priklauso nuo jūsų“, – sakė jis.

Prezidentas smerkia „siaubingą ir nešvarią“ rinkimų kampaniją


Izraelio prezidentas Reuvenas Rivlinas pirmadienį pasmerkė, jo teigimu, „siaubingą ir nešvarią“ rinkimų kampaniją ir ragino nutraukti politinį „nestabilumą“.

„Nenusipelnome dar vienos siaubingos ir nešvarios rinkimų kampanijos kaip ta, kuri baigiasi šiandien, ir nenusipelnome šio nesibaigiančio nestabilumo. Nusipelnome vyriausybės, kuri dirbtų mums“, – pareiškė prezidentas, savo balsą atidavęs Jeruzalėje.

Izraelyje pirmadienį vyksta jau treti per trumpesnį nei vienų metų laikotarpį rinkimai, nes po pernai balandį ir rugsėjį vykusių visuotinių rinkimų nei ministrui pirmininkui Benjaminui Netanyahu, nei buvusiam Izraelio kariuomenės vadui Benny Gantzui nepavyko suformuoti valdančiosios koalicijos.

Paskutinės viešosios nuomonės apklausos prieš rinkimus rodė, kad B. Netanyahu dešiniojo sparno partijos „Likud“ ir B. Gantzo vadovaujamo centristų aljanso „Mėlyna ir balta“ šansai laimėti yra apylygiai.

Netanyahu ragina izraeliečius eiti balsuoti


Izraelio premjeras Benjaminas Netanyahu pirmadienį paragino savo tautiečius eiti balsuoti, nepaisant paplitusių būgštavimų dėl naujojo koronaviruso.

„Eikite balsuoti“, – žurnalistams sakė premjeras.

„Padėtis dėl koronaviruso visiškai kontroliuojama. Žmonės gali balsuoti su visišku tikrumu“, – pridūrė jis ir paragino žmones vengti „išgalvotų naujienų“, galinčių juos atgrasyti nuo kelionės į balsavimo apylinkes.

Izraelyje patvirtinta 10 užsikrėtimo koronavirusu atvejų, karantinuoti dar per 5 000 žmonių, sugrįžę iš vietovių, kur užfiksuotas šio viruso sukeliamos ligos protrūkis.

Šalyje pirmadienį vyksta jau treti per trumpesnį nei vienų metų laikotarpį rinkimai, nes po pernai balandį ir rugsėjį vykusių visuotinių rinkimų nei ministrui pirmininkui B. Netanyahu, nei buvusiam Izraelio kariuomenės vadui Benny Gantzui (Beniui Gancui) nepavyko suformuoti valdančiosios koalicijos.