Visi šie žmonės pastarąją parą mirė viruso epicentre Hubėjaus provincijoje, teigė Nacionalinė sveikatos komisija. Iš viso žemyninėje Kinijoje nuo koronaviruso mirė 2 912 žmonės.

Kinijoje taip pat skelbiama apie mažiausią nuo sausio pabaigos naujai užsikrėtusių žmonių skaičių, kuris siekia 202.

Kinijoje žmonių, kuriems naujai diagnozuotas koronavirusas, skaičius palaipsniui mažėja, už Hubėjaus ribų užfiksuoti tik 6 nauji užsikrėtimo atvejai.


Jungtinės Valstijos ir Australija savaitgalį pranešė apie pirmąsias koronaviruso aukas šiose šalyse. Tuo tarpu Italijoje per savaitgalį užsikrėtusiųjų koronavirusu skaičius beveik padvigubėjo.

Sekmadienio vakarą Italijoje koronavirusas buvo diagnozuotas iš viso 1 694 žmonėms, teigė šalies Civilinės saugos agentūros vadovas Angelo Borrellis. Penktadienį užsikrėtimo atvejų šalyje buvo 888.
A. Borrellio teigimu, sekmadienį nuo koronaviruso mirė dar penki žmonės, aukų skaičius Italijoje siekia 34. Visi šie žmonės mirė šiauriniuose Lombardijos, Emilijos-Romanijos ir Veneto regionuose.

Sekmadienį ligoninėse dėl koronaviruso gulėjo 779 žmonės, iš jų 140 – intensyvios terapijos skyriuose.

Pietų Korėja išlieka labiausiai koronaviruso paveikta šalimi po Kinijos. Korėjos ligų kontrolės ir prevencijos centrai pirmadienį pranešė apie 476 naujus užsikrėtimo atvejus. Iš viso Pietų Korėjoje koronavirusas diagnozuotas 4 212 žmonėms, aukų skaičius siekia 22.

Pasaulio sveikatos organizacija (PSO) sekmadienį informavo, kad koronavirusas yra pavojingiausias vyresniems nei 60 metų amžiaus žmonėms, taip pat tiems, kurių imuninė sistema silpnesnė dėl kitų ligų.

Pasak PSO, daugumai koronaviruso pacientų pasireiškia lengvi simptomai, apie 14 proc. koronavirusas sukelia rimtus susirgimus, tokius kaip pneumonija, o 5 proc. pacientų būklė tampa kritinė.

PSO duomenimis, mirtingumas nuo koronaviruso siekia nuo 2 iki 5 procentų.

Sezoninio gripo, su kuriuo dažnai yra lyginamas naujasis koronavirusas, mirtingumas siekia vos 0,1 proc., tačiau jis yra itin užkrečiamas, nuo gripo visame pasaulyje kasmet miršta iki 400 tūkst. žmonių.

Pietų Korėjoje mokslo metų pradžia atidedama


Dėl koronaviruso plitimo Pietų Korėjos vyriausybė vėl atidėjo mokslo metų pradžią mokyklose ir ikimokyklinėse įstaigose. Jie prasidės dar dviem savaitėmis vėliau, kovo 23-iąją.

Tai pirmadienį pranešė naujienų agentūra „Yonhap“, remdamasi švietimo ministre Yoo Eun-hae.
„Šios dvi savaitės būtinos stabdant koronaviruso plitimą“, - pareiškė ministrė. Ji pridūrė, kad kai kuriuose regionuose mokymo procesas gali būti pradėtas ir dar vėliau – priklausomai nuo situacijos, susijusios su koronavirusu.

Vasario 23 d. Pietų Korėjos vyriausybė nusprendė pradėti mokslo metus savaite vėliau negu paprastai – kovo 9-ąją. Be to, vasario pradžioje ji rekomendavo šalies aukštosioms mokykloms atidėti pavasario semestro pradžią iki keturių savaičių.

Pirmadienį užsikrėtimo naujo tipo koronavirusu atvejų skaičius Pietų Korėjoje išaugo iki 4212.
Naujojo koronaviruso Covid-19 sukelto susirgimo protrūkis buvo užfiksuotas praėjusių metų gruodžio pabaigoje Kinijos Uhano mieste, kuriame gyvena 12 milijonų žmonių. Pasaulio sveikatos organizacija pripažino jį tarptautinio masto nepaprastąja situacija. Be Kinijos, infekuotųjų rasta daugiau kaip 55-iose šalyse.

Kinijos valdžia iki šiol patvirtino daugiau kaip 80 tūkstančių užsikrėtimo naujuoju koronavirusu atvejų, 2912 infekuotųjų jau mirė.